Класиката на Айрън Мейдън Seventh Son Of A Seventh Son по БНР


Класиката на Айрън Мейдън Seventh Son Of A Seventh Son по БНР

5466

Тавата "Seventh Son Of A Seventh Son" (1988) - класика не само за своите създатели - Айрън Мейдън (Iron Maiden), но и целия световен метъл, ще бъде представена в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" "по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 часа довечера.

…Имало едно време един седми син на седмия син, който бил надарен с необикновени способности. Още преди неговото раждане започва борбата между доброто и злото кой да привлече на своя страна юнака…, припомня сюжета водещият Сергей Шишов.

Тази история за приключенията на Алвин Мейкър (Alvin Maker) (Създателя) от поредицата на писателя Орсън Скот Кард (Orson Scott Card) вдъхновява музикантите от знаменитата британска група.

Албумът е продуциран от Мартин Бърч.

"Песните са по-подредени и по-стабилни от много от предишните продукции на Айрън Мейдън, те карат кръвта да кипва както по времето на великия "The Number Of The Beast" (1982) с гонещите се китари. Нима това е комерсиална музика или нещо подобно?. Парчетата са показателни за това, че когато бандата иска нещо, тя го прави с мерак. И това е само една от причините, заради които Мейдън могат да се гордеят със "Seventh Son Of A Seventh Son", отбеляза маститият критик Нийл Джефрис

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички