Sunrize на живо: блус-рок и за краката, и за душата


Sunrize на живо: блус-рок и за краката, и за душата

2683

Sofia Live Club.

Петък, 22.30 ч. Това е началният час, обявен за концерта на Сънрайз (Sunrize) и Ол Аксес Проджект (All Access Project), на който музикантите ще изпълнят на живо голяма част от песните, включени в техния нов двоен албум "S.O.S.(Sound Of Sunrise)", за първи път в пълния си състав. Обидно празна е залата в клуба. Има–няма трийсетина души. Цените на билетите са скандално ниски, колкото за едно кино. Може би внезапно изсипалият се дъжд над София да е причина за слабото посещение. Идват още хора, вече сме около петдесет човека. Тъжно и жалко е, защото ни предстои да се насладим на един истински рок спектакъл.

Концертът започва с половин час закъснение. На сцената излизат Георги Мархолев - вокал и китара, Ясен Димитров - хамънд орган и вокал, Димитър Семов – барабани и вокал, Христо Стефанов – вокал, бас китара, Мишо Йосифов – тромпет, Вили Стоянов – тромбон, Атанас Хаджиев – саксофон. Блус. Тихата и без това зала се смълчава. Музикантите приковават вниманието ни по най-добрия начин. Кратки аплодисменти. Мархолев представя музикантите и с нескрита гордост разказва за новия албум, който ще бъде издаден в Европа тази година и ще бъде представен в 23 европейски града. В диска са 12 авторски композиции и 11 кавърверсии на легендарни рок и блус песни. Родната формация ще предприеме турне през лятото. В  Rock On The Rocks освен Сънрайз и Ол Аксес Проджект ще се изявява -  като специален гост, Кен Хенсли. Обиколката започва в София на 23 юни и ще се проведе в три етапа. Концертите ще бъдат филмирани. Чакаме с нетърпение.

След второто авторско парче на сцената са повикани Мариета Янева - перкусии и беквокал и Павлета Семова – беквокал. Вече групата е в пълния си състав, като изключим липсата на малката Десислава Кондова – цигулка, която е в Италия. Следва песента "Summer In New York", написана за събитията от 11 септември 2001, която ще бъде заснета на видеоклип в Ню Йорк заедно с легендарните музиканти от групата на Принс (Prince) - Пуджи Бел, Патчес Стюард, Кийт Андерсон, Боби Спаркс и Ронда Смит. Проектът ще бъде представен на 11 септември 2011. Браво! Песента е вълнуваща и завладяваща! Аплодисментите не закъсняват. Редуват се авторски парчета и кавърверсии на известни хитове. Темпото е ту бързо, ту бавно, Ясен и Жоро си подават топката като водещи вокали. Невероятен професионализъм в музикално отношение. Въпреки полупразната зала, на сцената видимо се забавляват, забавлява се и публиката, танците са позволени и желателни. Никой не остава безразличен. Дори тези на столовете следват ритъма.

Кратка пауза: около 10 минути, и втора част - без брас секция. Отново се редят парчета както за краката, така и за душата! Отново Жоро и Ясен са в стихията си, но в играта се включва и Ицо. Невероятни гласове имат тези момчета, а като добавим и това, че всички в групата са изключителни музиканти, много от тези банди, за които даваме по 80–120 лв. за билет, биха се засрамили, ако можеха да ги чуят.

Три часа рок и блус - само с десетминутна пауза. Като кулминация на вечерта, естествено, "July Morning" на Юрая Хийп (Uriah Heep). Нестихващи аплодисменти. Публиката е на крака. Иска още. Те й го дават - Deep Purple. Поклон за приятелите, поклон за всички в залата.

На добър час, Сънрайз и Ол Аксес Проджект, бяхте прекрасни!

Поклон и пред вас!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички