Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Бон-бон шоу! Малките напълниха Sofia Live Club посред лято


Бон-бон шоу! Малките напълниха Sofia Live Club посред лято

4041

В България има няколко раси деца. Преобладават българчета, ромчета и... деца с кукли и камиончета. Но има и една друга много, ама много специална раса. По-специална и от децата-индиго дори.

Нейното име е Бон-бон.

Расата на "бонбоните" се отглежда при специални условия, предимно в концертни и репетиционни зали. Там те тренират - още от следпроходилна  възраст, пеене, танцуване, свирене и други подобни "бойни музикални спортове". И когато вече станат просто чудовищно добри, ги пускат да направят някое грандиозно шоу, което възрастните гледат като омагьосани, цъкат с език и по време на което плачат дори.

Какво заведе детската вокална група Бон-бон в най-лъскавия софийски клуб в средата на вече отпускарския месец юни? Ами, то е ясно! Новата клубна трибют-мания. В месеци на тотална криза, едни от най-талантливите родни изпълнители, откриха начин да напълнят залите с много трудни, но изпипани концерти с кавъри на световни топизпълнители. Queen, Дио (Dio), Guns'N Roses, та чак до Тодор Колев-трибютите, станаха едни от най-харесваните и посетени музикални събития през първата половина на 2012.

Бон-бон обаче са друга раса! Казах го още в началото. Те се прицелиха във възможно най-високата точка, подготвяйки впечатляващ концерт с песни на най-горещата и награждавана звезда в момента на планетата – британката Адел (Adele).

Ако някой си мисли, че нейният репертоар се изпълнява лесно, още повече от деца между 12-15 години, явно не е никак в час. Питайте онези специалисти, дето за 2-3 години набутаха на англичанката цели 8 статуетки "Грами" (Grammy). При това очарователните "бонбони" направиха акустичен концерт, продължил стряскащите 130 минути!?! Аз лично не помня да съм гледал лайв с такава продължителност на родни изпълнители и то без една минутка пауза дори!

Едни от най-добрите български музиканти – Константин Цеков (пиано), Красимир Гюлмезов (китара), Юрий Божинов (контрабас) и Диляна Шопова (перкусии), отделиха огромно време и търпение, за да превърнат "Една вечер с музиката на Адел" в истинско вълшебство за пълния Sofia Live Club (Боже, колко е приказно, да не се пуши вече по клубовете!).

Водеща на "бонбонския" Адел-трибют беше най-прочутата от формацията - самата Поли Генова. Барната в прекрасен черен тоалет и със самочувствието на утвърдена звезда, не само в пеенето, Поли с лекота и огромна емоция анонсираше малките изпълнители и дори плачеше със сълзи, когато "българската Адел" – Деа, буквално разрушаваше клуба с гласа си.

Освен две дузини песни на британката (то това май са  ѝ всичките), в концерта имаше и няколко специални допълнителни изпълнения. Парчето на Jacksons 5 – "Бен", представено от дуета Сара и Лора, един от най-големите хитове на Заз (Zaz), интерпретиран от Паола, танцът с елементи от художествена гимнастика на Ивет и на финала - Поли Генова с новата си балада "Две" (премиера) и беквокалистките от триото ЛаТиДа със спиращо дъха изпълнение на "Don’t You Remember".

Ето и пълния сетлист на "Една вечер с музиката на Адел", заедно с имената на децата, които твърдо ще са музикалното бъдеще на България:

Hometown Glory (Мари)
I’ll Be Waiting (Ники Ризова)
Turning Tables (Деа)
If It Hadn’t Been For Love (Бела)
Lovesong (Беста и Жожо)
Rumour Has It (Мариана)
Promise This (Изи)
My Same (Йо)
One And Only (Мони)
Rolling In The Deep (Йоана и рапърите Ники и Шербел)
Someone Like You (Деа + Бела на рояла)
Right As Rain (Калина)
Chasing Pavements (Беста)
Now And Than (Куши)
Set Fire To The Rain (Ева)
To Make You Feel My Love (Бояна и Мари)
Cold Shoulder (Нуни)
Try With Me (Паола, Калина, Алекс, Марая и Мими)
He Won’t Go (Ники, Деа и Бела)
Take It All (Йо, Беста и Мони)

Изключително мило стоеше идеята на ръководителката на формацията –  Рози Караславова, след всяко изпълнение най-малките "бебони"да подаряват по една красива бяла роза на изпълнителите. Роза от Рози. А за финал - общ поклон на фона на последния страхотен клип на групата, върху песента "Химн на децата". После много цветя, целувки и едни греещи от щастие лица на деца, родители и гости.

Да пееш на сцената на клуба с най-качествен звук в София, посрещал световни топзвезди, да ти акомпанират легенди като Цеков и Гюлмезов и да те засипват с аплодисменти ... Е, ако това не е сбъдната детска мечта, безсмъртие му кажи!

Иначе в Sofia Live Club забелязах няколко камери. Дано скоро се появят клипчета в интернет от този приказен лайв и дано самата Адел да ги зърне отнякъде. Сигурен съм, че и тя ще се разреве като Поли Генова снощи.

Браво, "Бон-бон"-и! Весела ваканция и наесен пак с песен!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички