Орлин Горанов и Мариана Попова с Мелодия на годината за май


Орлин Горанов и Мариана Попова с Мелодия на годината за май

5903

Новата дуетна песен на Орлин Горанов и Мариана Попова - „Чуй ме”, бе избрана за Мелодия на годината за месец май от посетителите на музикалния портал bgestrada.com.

Композицията е дело на Красимир Гюлмезов по текст на самата Мариана Попова.

От началото на май легендарната телевизионна класация за българска популярна песен „Мелодия на годината” бе възстановена в Интернет версия от единствения по рода си музикален сайт „БГ естрада” и неговия продуцент Лео Богдановски.

Някогашният регламент, доказано и ефективно действащ, е запазен. Всеки месец се състезават по 10 нови български песни. Избраната за мелодия на месеца отива на финала в битка за оглавяване на годишната класация, а добралите се до второ и трето място парчета продължават да се състезават и през следващия месец.

Орлин Горанов и Мариана Попова спечелиха вота с 45 % от гласовете, а веднага след тях – с 22 % се нареди Миро и неговата авторска композиция, с която преди броени дни представи България на "Евровизия" – „Ангел си ти”. Две песни обаче получиха еднакъв брой гласове и си поделят третото място – „Всяка година по същото време”, изпълнена от Белослава и Орлин Павлов, и „Корабът с бели платна” на Мая Нешкова. Затова за Мелодия на юни ще се борят тези три песни от предишния месец заедно със седем нови попълнения в чарта.

Най-горещото предложение като че ли е продължението на прочутия хит на Деян НеделчевОт икебана дървесата ги боли” – "В гората", като този път самият певец освен музиката, сам е написал и текста на песента. Другата набираща инерция тупалка е новата песен на Ъпсурт "Мрън-мрън". Росица Кирилова пък извади поредното си любовно откровение, този път наречено "Защото те обичам". Доза романтика предлагат Милица Божинова и Асен Масларски с новия си дует "Побързай", а Маргарита Хранова и Айвън загряват лятото с латино – "Само миг". Вторият самостоятелен сингъл на Нора Караиванова – "Накъде", се изправя в битката срещу титаните, като десетката е допълнена и водещата песен от новия албум на ФСБ – "Параграф". Заедно с горещините на юни очакваме и горещите емоции с новите предложения от българската естрада. Кой ли ще бъде следващият победител?

Побързай да дадеш своя вот на www.bgestrada.com, за да не оставиш любимата си песен на незаслужена позиция в класацията!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички