Spirit Of Burgas 2010: финален лайн-ъп!


Spirit Of Burgas 2010: финален лайн-ъп!

7423

По-малко от месец остава до старта на "Spirit Of Burgas" 2010.

Както "MySound.bg" информира, третото издание на събитието, признато от "Таймс" за една от 20-е най-добри фестивални дестинации в света, ще е между 13 и 15 август на Централния плаж на град Бургас тази година.

Над 100 изпъленители ще гравитират върху 7 сцени, разположени на пясъка и част от Морската градина в града.
 
Програмата на отделните сцени вече е финализирана. Артистите са потвърдили своето участие и всеки един от тях очаква с нетърпение появата си фиестата. За фенове не остава нищо друго, освен да изберат на кои фестивални точки ще изкарат времето си в трите нощи, обещаващи незабравим звук и уникално визуално шоу.

Основна сцена

Признатите за най-авторитетна група на всички времена - Дъ Продиджи (The Prodigy), ще са хедлайнъри на основната сцена на 13 август, подгрявани от българската банда Гравити Ко. (Gravity Co.) и от пионерите на електро-рок-ембиента Apollo 440.
 
Като поддръжник на дръм-ен-бейс сцената, организаторите на феста отново се доверяват на буукинга на H.M.S.U. Със съдействието на родната организация, признатият за най-добрия в този стил DJ Анди Си (DJ Andy C) ще се качи на основната сцена след полунощ заедно с MC GQ, подкрепени преди появата си от Acidtrip, Konspirator и Mocks.

Гвоздеят на 14 август ще е концертът на Ънкъл (Unkle). Преди британците ще се изяви някогашният фронтмен на Хаус Ъф Пейн (House Оf Pain) – носител на "Грами" ("Grammy") - Евърласт (Everlast), и родната група Остава. След полунощ на денс арената на основната сцена ще се качи DJ Шадоу (DJ Shadow), подгрян от Solardip и Чавес (Chaves).

Мултисетивното шоу на Горилаз Саундсистъм (Gorillaz Soundsystem) ще е акцент на 15 август. D2 ще стартират вечерта, последвани от активиста Серж Танкян (Serj Tankian). Финалът на основната сцена ще бъде даден от изобретателя на скреча  - хип-хопъра Грандмастър Флеш (Grandmaster Flash).

Jack Daniel`s Rock Stage

Неизменната за фестивала рок сцена "Jack Daniel`s" и тази година ще остави отпечатък върху топлия бургаски пясък. В първата вечер там ще се изредят Бичето, Вендета (Vendetta), Ласт Хоуп (Last Hope), А-морал (A-Moral), Sickflag и D.S.O.L. Във втората градусът ще се повиши с Уикеда, Светльо енд Дъ Леджъндс, Отряд 13, Карцер, Brooze Brothers и Default. На финалната права ще застанат британците O`Casian и италианските Bandity, подгрявани от Ърбън Грей (Urban Grey), Врани Волоса (Vrani Volosa) и Смолмен (Smallman).

На Тъмно

Ъндърграундът си има запазено място на сцената „На Тъмно”, където първите акорди ще бъдат изсвирени от Ogi23, последвани от Independent, бандата на Doctors Gogo, Съб Зироу Фарм (Sub Zero Farm), Кю-чек (Q-Check) и за десерт - Ла Мучедумбре (La Muchedumbre). Веселбата на тази сцена ще продължи на 14 август с Oратница, Samba Band, DJ Dharba, за да завърши с  ритмите на оркестър Чумерна. Финалът обаче ще е само за въпросната вечер, защото на следващата там излизат Аборт, Нови цветя и Кокоша глава. А Ерекция и All Inc. ще предшестват същинския финал тук, отреден на Ревю.

GO Dutch

Електронната сцена също има свой президиум на територията на "Spirit Of Burgas" 2010. Той е с холандско представителство в лицето на Boris Werner, Robert Powlson и Lauhaus на 13 август. Запазено място за своите сетове на 14 август имат Anonym, Esther Duijn и Carlos Valdez. А последната вечер е време за шоуто на David Labije, Quazar и Dorine Dorado.

ZionLionz Reggae Stage

Реге и рага до зори ще звучи на една от сцените на феста. "ZionLionz" са домакини в лагера на карибската музика и култура. Техни гости са Africandro, Melody Roots, SenI, Jahmmy Youth и Zafyah в първата фестивална вечер. Във втората Invoke и Dopotamix Soundpista ще подгряват лайфа на JaGWaR, а продължението ще е за Ragga One feat. Zigg и Melody Roots. В третата вечер "ZionLionz" ще посрещнат на своята сцена Daft Dub, Скилър (Skiller) и King BDJ.

Входна порта към фестивалното градче ще бъде Blues & Jazz сцената, а изненадата на събитието тази година ще е диско сцената "Performer`s Arena".
 
No To Boredom Yes To Party All Night Long

Това, което ще обедини стотиците гости на "Spirit Of Burgas", независимо коя от всички сцени са избрали, е марката "Beck’s" – основен партньор на събитието. Немска марка N 1 ще бъде неизменен "хедлайнър" на горещите музикални емоции по време и на трите фестивални вечери. Част от феновете ще имат шанса да станат свидетели на шоуто на всички имена от световната и родна сцена като спечелят билет за "Spirit of Burgas" от "Beck’s". Входът за трите музикални вечери е само една от наградите, които чрез специална промоция марката раздава до края на юли. Всяка една от тях ще нажежи до максимален предел очакването от срещата с артистите, а подробна информация за това как наградите могат да бъдат спечелени има на www.becks.bg.

"Spirit Of Burgas"e фестивал с едва двугодишна история, но за времето на своето съществуване показа, че и в България може да се случи събитие от толкова голям мащаб, миксващо не просто стилово разнообразие от музика, но и обединяващо различни общности от хора на едно място.

Билети:

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА:

Еднодневен фестивален билет – 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет – 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)

НА ВХОДА НА ФЕСТИВАЛА:

Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)

Билетите са в продажба онлайн в мрежата на Еventim.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички