Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Билетите за концерта на Роксет в продажба от утре


Билетите за концерта на Роксет в продажба от утре

8729

Продажбите на билетите за концерта на Роксет (Roxette) стартират от 9 часа утре, 15 ноември.

Както MySound.bg огласи своевременно, шведите ще се изявят за първи път у нас в зала 1 на НДК на 29 май 2011.

Организаторите "София Мюзик Ентерпрайсис" са подготвили страхотна изненада за многобройните български фенове на групата. Първите двадесет  от тях, които закупят билет от касата на Билетен център в НДК, получават уникалния шанс да спечелят дългоочаквания нов албум на емблематичния тандем. В България той ще излезе в началото идната година, у нас - в каталога на "Анимато Мюзик"/ EMI.

Той ще е първи в дискографията на Роксет след 10-годишна пауза. През 2002 Мари заболя от тумор на мозъка. За щастие, благодарение навременната операция, тя се възстанови успешно и едва след няколко седмици бе отново в студиото за записа на сингъла "Opportunity Nox". Този сериозен здравословен проблем е причината дуото да забави темпото на съвместната си работа.

Десет години след издаването на последния им студиен албум „Room Service” (2001) и пет след последното издание с хитове по повод 20-годишнината от началото на кариерата им през 2006 -  "A Collection Of Roxette Hits: Their 20 Greatest Songs", Мари и Пер предприемат обиколка на четири континента с грандиозното световно турне 2011.
 
Мари Фредриксон и Пер Гесле се появяват като дует на световната музикална сцена в края на 80-е. Залагат на поп музиката, а целта им е да покорят света. Със своите 33 сингъла, разбили световните класации, и общо 75 милиона продадени записи, изглежда, че мисията им е постигната. С изключение на едно – тя все още не е завършила. Двамата отлагат за малко това заради възстановяването на Мари Фредриксон, но постепенно се връщат към обичайната си работна форма.

Дуетът влиза стремително в света на поп музиката с хита "The Look" през 1989, който е последван от класическата балада “It Must Have Been Love” през 1990, двойно платинения албум "Joyride" от 1991 и първо  световно турне. През следващите десет години Роксет са на върха на музикалните класации и постоянно вадят хит след хит, постигайки главозамайващи продажби.
 
Привлекателният микс от романтични балади и талантливи текстове явно притежават същия хитов потенциал, както и в началото на успешната им кариера. През 2005 кавърверсии на “Listen To Your Heart” и “Fading Like A Flower” окупират денс класациите. Всъщност, песента си е същата …
 
Мари и Пер се срещат в Халмстад, град, разположен на западното крайбрежие на Швеция, в края на 70-е, но успешните им индивидуални карирери не дават възможност да направят нещо заедно по онова време. Предишната група на Пер - Gyllene Tider, все още е една от най-любимите формации на Швеция, Мари също се радва на стабилна солова кариера.

Двамата вече са готови да обединят творчески сили през 1986. Пер има песните, Мари - гласа, а заедно са идеална  комбинация.

1986

След предложение от EMI, Пер и Мари най-накрая реализират дълго обсъжданите си планове да работят заедно и записват сингъла ”Neverending Love” под името Роксет. Парчето се превръща в един от най-успешните летни хитове в Швеция. Мари получава съвет да не прекъсва самостоятелната си кариера заради Роксет, но тя взима решение да го направи. ”Pearls Of Passion” - песен, първоначално планирана за соловия албум на Пер, е използвана за дебютния албум на Роксет.
 
1987

Музикантите правят турне в Швеция, свирейки за над 100 000 души по фестивали на открито. Мари издава третия си солов проект ”Efter Stormen”, преди коледния хит на ”It Must Have Been Love (Christmas For The Broken Hearted)” да покори цяла Швеция.
 
1988

Излиза вторят албум - ”Look Sharp!”, следва турне в Швеция. Тавата е пълен триумф в родната им страна, но не е добре приета извън нея. Връщайки се у дома, един американски студент, който е на обмен в Швеция, по това време, иска да чуе песента ”The Look” в любимата си радиостанция в Минеаполис, KDWB. От там парчето се разпространява на копия на касета и в други радиостанции. Изведнъж Роксет имат хит сингъл в САЩ, а албумът дори не е издаден там.
 
1989

EMI бързо пускат ”The Look” в Щатите. През март той достига № 1 в класациите там и достига първите места в чартовете на още 24 страни. Роксет отново покоряват първата позиция в американските класации през октомври с "Listen To Your Heart”, предприемайки европейско турне. ”Look Sharp!” се продава в 8 милиона копия по целия свят.
 
1990

Преработеният вариант на ”It Must Have Been Love”, на без споменаването на Коледа, става третият им хит № 1 в САЩ през юни. Той е към саундтрака на филма „Хубава жена”, който се продава в 9 милиона копия. Песента е пускана над 4 000 000 пъти в американските радиостанции през 2005 и донася на автора й Гесле престижната награда на BMI (Broadcast Music, Inc.)
 
1991

Роксет издават третия си албум ”Joyride” - по името на първия сингъл, който достига до № 1 в САЩ и редица други страни през май. Световната обиколка Join The Joyride стартира от Хелзинки на 4 септември. Групата прави 108 концерта в Европа, Австралия и Южна Америка, преди да завърши в Стокхолм на 22 юли 1992. Повече от 1.7 милиона души имат възможността да видят Роксет. Дискът се продава в 10 милиона копия след турнето.
 
1992

How Do You Do!” е хит сингъл от четвъртия албум на групата ”Tourism”. Мари се връща към соловата си кариера и издава четвъртия си проект ”Den Ständiga Resan”, който става платинен в Швеция.

1993

Роксет са първата банда, която не е английскоговоряща, но е поканена да участва в популярната рубрика MTV Unplugged. ”Almost Unreal”, парчето от саундтрака на ”Super Mario Bros”, става летен хит в Европа.
 
1994

Петият албум ”Crash! Boom! Bang!” се появява официално през април. От него са хитовете ”Sleeping In My Car”, ”Run To You”, “Vulnerable”, ”Fireworks” и едноименното парче ”Crash! Boom! Bang!”. Дуото предприема второ световно турне през есента, като изнася 47 концерта в Европа.

1995

Обиколката продължава в Южна Африка, където Пер и Мари са посрещнати от 130 000 фенове. Следват Австралия, Югоизточна Азия и Япония. Навсякъде са повече от добре приети. През есента Роксет пускат антология с най-големите си хитове под заглавието ”Don’t Bore Us – Get To The Chorus”, който бързо достига милиони продажби.

1996

Музикантите се отдават на заслужена почивка, но пък Gyllene Tider правят историческо завръщане с изключително успешното си турне на скандинавския полуостров през лятото. През есента Роксет събират най-добрите си балади на испански в албума ”Baladas En Espanol”, който е много добре приет във всички испаноговорящи страни. Проектът става платинен в Испания и златен в Аржентина, Венецуела, Мексико и Чили.
 
1997

През пролетта Пер издава соловия диск ”The World According To Gessle”. За клиповете към синглите ”Do You Wanna Be My Baby?” и ”Kix”  той привлича режисьора Йонас Акерлунд, чийто иновационен и противоречив похват предизвикват много любопитство и дебати (Мадона (Мadonna) и Продиджи (The Prodigy) са едни от първите, проявили желание да работят с него).
 
1998

Роксет са готови за съвместна работа отново. През януари те заминават за Испания, където започват записите на шестия си студиен албум ”Have A Nice Day”. След пауза през лятото, записите завършват през ноември. В последния момент се ражда идеята "The Centre Of The Heart" да бъде водещия сингъл, но песента е доста различна от останалите изпълнения. Скоро ще й бъде намерено по-добро място.
 
1999

Първият сингъл ”Wish I Could Fly” е издаден на 1 януари и става хит в Европа. "Have A Nice Day" е описван като иновативен и свеж албум, включващ хитове като "Anyone", "Stars" и "Salvation". Пер и Мари прекарват най-приятната част от годината, промоутирайки диска по света.
 
2000

Ново хилядолетие, нова година, нови песни. Мари подхваща пак самостоятелната си кариера през пролетта - с тройно платинената колекция "Äntligen". Тя прави невероятно успешно турне в Швеция, преди да се върне в студиото, където с Пер довършват записите на новия си албум "Room Service". Избрали да записват в Стокхолм този път.
 
2001

Тандемът отива до легендарния калифорнийски хотел Madonna Inn, където снима видеото на първия сингъл “The Centre Of The Heart” под режисурата на Акерлунд. Презаписаната и преработена от 1998 песен вече е готова за световните класации. През април излиза "Room Service”. “Real Sugar” и “Milk And Toast And Honey” се превръщат в големи радио хитове в Европа и Южна Америка. Роксет се връщат на сцената за поредното си европейско турне през есента.
 
2002

Пер и Мари решават да подкрепят компилацията си “The Ballad Hits” и сингъла “A Thing About You” с турне, но на 11 септември Мари Фредриксон припада в дома си. В болницата й поставят диагнозата мозъчен тумор. След успешна операция, вокалистката се възстановява и едва след няколко седмици намира сили да се върне в студиото за записа на сингъла “Opportunity Nox”. Той е поместен в компилацията  “The Pop Hits”.
 

2003 – 2005

Заради заболяването на Мари двамата забавят темпото. Певицата записва самостоятелния си албум  “The Change” през 2004. През 2003 Пер достига нови успехи с албума си “Mazarin”. Това е неговият първи самостоятелен проект, изпят на шведски.
 
Гесле събира Gyllene Tider през 2004 по повод 25-годишнината на комбото, чупейки рекордите по продажби на годината с турнето си в Европа - продават повече от половин милион билета само в Швеция. Новият им албум  “Finn 5 Fel!” също се радва на огромен интерес. На 29 ноември Пер и Мари се събират отново на сцената в Лондон, за да получат наградата на BMI за четиримилионното излъчване на песента “It Must Have Been Love”.
 
2006 – 2008

През 2006 по повод двадесетия рожден ден на бандата се появява "The Rox Box", колекция, съдържаща най-големите хитове, неиздавани материали, демо версии, изпълнения на живо и видео клипове. Мари посвещава известно време на изобразителното изкуство, докато напълно възстанови силите си. След добре приетата от критиците и публиката изложба, през 2005 тя прави серия рисунки с въглен в проекта "After The Change" .Три години по-късно певицата се връща към рисуването с цветни бои  за творби, обединени под заглавието "A Table In The Sun". През това време издава два албума и записва парчето "Where Your Love Lies" за хитовия филм "Arn – The Kingdom At Road’s End". Междувременно Пер също не си губи времето, прави записи и обикаля в Швеция да промоутира соловия си албум - "En Händig Man".

2009 – 2010

През пролетта на 2009 Пер тръгва на турне с музикантите на Роксет, а на сцената в Амстердам феновете виждат и Мари по време на изпълнението на "It Must Have Been Love" и "The Look". Скоро след това мечтите на хилядите верни фенове се сбъдват, когато двамата обявяват официално, че ще се съберат отново през есента на 2009 за турне по повод 25- годишнината от създаването на бандата - "Night Оf Тhe Proms", и ще се изявят в Холандия, Белгия и Германия. Обходът има невероятен успех, включва 42 концерта и повече от 600 000 възторжени европейски фенове преживяват голямото завръщане на любимците си в нео класическа атмосфера заедно със симфоничен оркестър. Турнето има небивал успех и Роксет обръщат поглед към бъдещето, започват създаването на следващия си албум и планират нови концерти през 2010.

Преди няколко месеца Пер и Мари обявявиха лятното си турне - шест напълно разпродадени концерта в Швеция, Дания, Норвегия и Русия затвърждават голямото завръщане на дуото. Интересът към изявите им е огромен, а в Русия те дори надминават по продажби Ози Озбърн и Стинг, които имат шоута  там същата седмица.

След завръщането си у дома Роксет продължават работата си по новия материал и анонсират световна обиколка 2011 – първа след тази по повод диска "Crash! Boom! Bang!" през 1994-1995.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички