Най-лудите БГ фенове на сцената с Хелоуин на концерта им у нас


Най-лудите БГ фенове на сцената с Хелоуин на концерта им у нас

4326

Шведите Аватар (Avatar) ще споделят сцената с Хелоуин (Heloween) и Стратовариус (Stratovarius) на концерта в столичната зала "Христо Ботев" на 23 януари, съобщиха организаторите Loud Concerts.

Младата група от Гьотеборг се радва на голям интерес още с излизането на дебюта си "Thoughts Of No Tomorrow” (2006). През последните три години бандата е била съпорт на Ин Флеймс (In Flames), Мегадет (Megadeth), Стоун Сауър (Stone Sour), Обичуъри (Obituary), а сега - и на Хелоуин за част от турнето им.

За истинския метъл празник ще спомогне и фактът, че хедлайнърите са обещали да поканят на сцената десет от най-лудите си фенове от България, дегизирали се сполучливо като емблематичния Dr.Stein от едноименната песен на бандата.

Германските рокаджии принципно организират глобално състезание по “издирване на най-добрия Dr.Stein” сред своите почитатели, посетили някой от концертите им от The 7 Sinners World Tour 2010/2011. Всеки, който се “престраши” да дойде в този вид на събитието, освен гарантиран купон, ще има и шанс да стъпи на сцената заедно с идолите си.

В своето специално обръщение бандата уточнява, че десетимата ще попаднат директно в Hall Оf Dr.Stein на официалния им сайт (Helloween.org), където ще се състезават с победителите от цял свят. Там чрез гласуване ще бъде избран най-добрият Dr.Stein на планетата, а самото състезание ще приключи с края на турнето.

Наградата за него ще бъде “подходяща”, по думите на самите групари, но единственото, уточнено засега, е, че изключва вариант “придобиване на научна степен – доктор”.

Стратовариус са официален съпорт в обиколката на Хелоуин.

Финландците вече демонстрираха висока класа по време на самостоятелния си концерт у нас в началото на годината. "Имахме чудесна съвместна работа с Гама Рей (Gamma Ray) в предишното си турне. Сега сме горди, че ще имаме до себе си банда като Стратовариус. Нека нашите фенове са готови за истинско пауър метъл парти – ще се видим съвсем скоро!", обяви вокалистът на Хелоуин - Анди Дерис (Andi Deris).

Бандата е основана в началото на 80-е години и е считана за една от първите и най-известни пауър метъл групи в историята. Запазена марка на Хелоуин са песните със забавни текстове и пародиен характер. Самото име на формацията  е пародия на празника Хелоуин (Вси Светии). Не случайно символ на групата е тиква с изрязани очи, нос и уста.

Новият албум "7 Sinners" излезе на музикалния пазар в края на октомври, а в края на тази седмица легендите потеглят на своя The 7 Sinners World Tour 2010/2011.
 
Обиколката започва от Виена на 26 ноември.
 
Билети за събитието у нас се продават в интернет в мрежата на Тicketstream.bg и в Билетен център в НДК, а първите 100 билета с промоционална цена свършиха само за няколко часа, след пускането им в продажба.

Цената на пропуските е 40 лв., а в деня на концерта ще е 50 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички