Филмът Тилт иде с як саундтрак


Филмът Тилт иде с як саундтрак

11391

На първо слушане странна, но адски яка компилация - "Tilt", в която се подвизават български групи и изпълнители, може да бъде свалена от интернет напоследък.

"Това всъщност е саундтракът на филма "Тилт" на Виктор Чучков, всички парчета са ако не съвсем нови, то най-малкото непубликувани досега", поясни за MySound.bg Явор Русинов (на снимката).

Известният от проектите Булгаро, Вокс и ЯкуКурт Хауенщайн от Супермакс) музикант участва с три композиции - "I Don't Want To Lose You", "Tilt Bar" и "Гого и Дъвката".

Другата възлова фигура в проекта е Димитър Василев - Нуфри (ПаникънУайскър , Бастардоломей, Груувибоун Кръшър), който трещи със солови парчета, но и с изпълнения на митичната родна банда Пиромания. С четири пиеси се е разписал и самият Чучков.

Режисьорският дебют на Виктор Чучков-син вече получи три приза на 29-я фестивал на българското игрално кино "Златната роза" във Варна, грабвайки специалната награда на журито на община Варна. Официалната премиера на българо-немската копродукция - "Чучков Брадърс" и "Остлихт филмпродукцион" е на 11 февруари.

Вдъхновен от едноименния филм, Любен Дилов пише роман по него. Произведението се очаква в каталога на издателство "Ентусиаст" също идния месец.

В лентата участват звездите от "Стъклен дом" Радина Кърджилова и Явор Бахаров, състудентите им Ованес Торосян и Ивайло Драгиев, както и Александър Сано, Филип Аврамов, Жорета Николова и Георги Стайков.

Филмът е заснет в София и в немското градче Хайлигенщат, където главните герои Сташ (Явор Бахаров), Ивайло Драгиев (Ангел) и Гого (Ованес Торосян) емигрират. Името на проекта идва от термин в играта флипер. Сташ заедно с тримата свои приятели мечтаят за собствен бар с флипери, билярдни маси и готина музика. Случайната му среща с Беки (Радина Кърджилова) прераства в опасна авантюра, която поставя героите в истински Tilt.

Любовната афера се развива на фона на променящата се политическа и социална картина в началото на прехода у нас. С премерен хумор историята разкрива сблъсъка на банда добри другари с авантюристичен дух с предизвикателствата на емиграцията, затъналата в престъпност родина и аморална обществена среда.

Въпреки че ни препраща в началото на 90-е, филмът се отличава с особена актуалност и е насочен към младата публика, хвалят го вече запознати с лентата.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички