Майсторски клас Guitar Clinic в Пловдив тази събота


Майсторски клас Guitar Clinic в Пловдив тази събота

6649

Майсторски клас, наречен Guitar Clinic, ще се проведе в залата Open Stage Olimpia, Пловдив, от 18 часа тази събота, 15 януари, съобщиха организаторите Spectrum Event Agency.

Македонецът Дамян Пейчиноски ще бъде гости с няколко от своите композиции и с майсторски клас, чиято основна тема ще бъде Hybrid Boogie: http://www.youtube.com/watch?v=dX8163hT8Q4

Ще имаме възможност да поговорим с младата звезда на китарата, чието творчество в последно време е коментирано и оценявано на различни световни форуми от имена като Brett Garsed, Andy Timmons и Greg Howe. И в духа на отворената сцена, след събитието ще си организираме джем сешън за всеобща радост на всички присъстващи. Гости на събитието ще бъдат Атанас Шишков и Светлин Стайков, поясниха организаторите.  

Желаещите да присъстват могат да си закупят покани от магазин Dynacord, Пловдив, улица "Филип Македонски" 29, зала "Олимпиада", заявка могат да направят на e-mail:spectrum.music.lab@gmail.com или на тел:+359 888 20 22 90
Свободна продажба на билети ще има в деня на събитието на място.

Secrtum Music Lab е инициатива за организиране на музикални събития, представящи на посетителите интресни изпълнители - в първо лице.

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=100001757814646

http://sea-bg.org/events/details/13-damjan-pejcinoski-clinic

http://www.youtube.com/watch?v=GALsQRi24hw

Дамян Пейчиноски e роден в Охрид през 1984. Започва да свири на китара на 6 години, но истински е привлечен от този инструмент когато става на 14.
Завършва средно образование в родния си град.

През 2002 печели титлата най-добър китарист във фестивала "Рок фест", представен от легендарния македонски китарист Влатко Стефановски.
През 2003 е приет в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" - София, специалност джаз с пълна стипендия.

През 2004 сформира група Jump Start с Горан Гесовски (бас) и Христо Йоцов (Теодосий Спасов трио) на барабаните, който по-късно е заменен от Йордан Монов. Проектът изнася концерти в България и Македония.

Дамян завършва Музикалната академия в София през юни 2007.

На 10 юли завършва майсторски клас на Милчо Левиев по джаз импровизация.

На 21 декември 2008 Дамян е поканен от Тавиджан Брадръс (Tavitjan Brothers) да участва в изява в Universal Hall, Скопие, която получава награда за най-добър инструментален концерт в Македония.

През май 2009 е избран от Guitar Idol (най-голeмия конкурс за китаристи в света) за финала с още 11 участници от цял свят.

През септември 2009 печели 2-о място на китарния конкурс Truth In Shredding между 220 участници от цял свят.

През декември 2010 - 2-о място на конкурса Strings On Fire.

Февруари 2010 става победител в Shred This Too with Marco Sfogli измежду 318 участници от цял свят.

През април 2010 е победител в Zuia Chitarelor, Румъния, при жури в състав: Andy Timmons, Brett Garsed, Corrado Sgandurra ,Greg Howe, Michael Angelo Batio,Richard Hallebeek, William Stravato, Fabrizio Dado и Guglielmo Malusardi.


Пейчиноски кара следдимпломна квалификация в София в момента.

Още - на:

www.sea-bg.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички