Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Polly & DA Fridays с три биса в Суинга! И то в делник


Polly & DA Fridays с три биса в Суинга! И то в делник

4346

По принцип четвъртък не е ден за купони (каква идиотска дума само), но има събития от клубния живот на столицата, които просто не са за пропускане.

Първото участие на Поли Генова и групата DA Fridays за календарната 2011 в нова локация при това – "Суингинг хол".

След 4 месеца добри концертни участия в джаз-бара Soul In Da Hole в края на миналата година, промяната определено имаше взривен ефект снощи, защото бендът и певицата забиха с такъв хъс, че не само просрочиха работното време на заведението, ами замалко да отнесат и четвърти (!?!) бис.

Заради делничната вечер, листата на музикантите беше разделена само на две части, като в първата очевадно (и уховадно) си личеше репертоарната промяна с все повече кавъри на вечни български парчета. И всички те в почти невъзможен и неузнаваем аранжимент на хиперталантливия Мишо Йосифов. За капак зверски атрактивна слоу-фънки адаптация на "Казано честно всичко ми е наред". Сладурско!

Мълвата от последните часове, че Поли е сред избраните в битката за "Евровизия", сякаш беше вляла самолетно гориво в певицата. Раздаване на 200% без грам щадене и пеене като за "Грами" (Grammy)!

Втората част окончателно изправи присъстващите, които се скъсаха да скандират името на Поли. Размазващи версии на "Rehab" - Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse), "The Boots Are Walking" на Нанси Синатра (Nancy Sinatra), "I Love You I Do" и "Move" на Дженифър Хъдзън (Jennifer Hudson), "Ben" и "Blame It On The Boogie" на Джексънс Файв (Jacksons Five), плюс още няколко класики, съчетани с доста приличен звук в клуба, извадиха възможно най-доброто от вокала на Генова.

Положителни емоции на промоция и цели 3 (три) биса, започнати с убийствен фрий-стайл, представляващ подложено джазирано фънки върху строфи от вечни хитове на самата Лили Иванова, та чак до "Тих бял Дунав". После истинско артистично (ама истинско) надпяване между Мишо и Поли, което разкова от удоволствие с хумора си вилнеещите очевидци.

Сигурно бисовете щяха да откарат до първи петли, но при заплахата да пристигнат спецчастите (евентуално), близо час след определеното време за финал, музикантите се изнизаха от сцената. Но не така мислеше полегналият контрабас, останал без стопанин. Секунди по-късно той започна сам да си свири микрофонийно под бесния кикот на публиката. Та се наложи да му бъде елиминирано захранването със сапьорски похвати.

Шегата настрана, но това наистина беше ЕТАЛОН за клубен лайв! Приятна изненада как в един "мъртъв" месец (януари), в делник, 50-а души се забавляват прекрасно в една малка зала в сърцето на София.

За тези които пропуснаха, повторението е пак в Суинга на 10 февруари.

... И носете цветя, задължително!

Поли има рожден ден тогава!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички