Синти поп празник с Лоу у нас


Синти поп празник с Лоу у нас

1130

Шведската група Лоу (Lowe) ще изнесе три концерта в България.

Именитата ню уейв банда ще започне европейско турне в подкрепа на своя нов албум - "Evolver", именно с изявите си у нас.

Първата от тях е в във варненския клуб Vintage 33 (някогашният ирландски пъб O’Neills), следващото шоу на гостите е в "Петното на Роршах", Пловдив (19 февруари), а софиянци ще могат да аплодират музикантите в "Строежа" на 20 февруари.

Проектът е сформиран от Лио Йозефсон (вокали, китари) и Рикард Гунарсон (бас) през 2002.

Музиката на Лоу успя да получи не само национално, но международно признание. Формацията е печелила Годишните отличия на Скандинавските награди за алтернативна музика (2005), Лоу са единствената банда, номинирана в 3 категории – за пробив на годината, най-добра песен и най-добър албум. Тяхната музика може да бъде описана като емоционален поп, смесен с електронни елементи. Накратко: синти поп.

Още първите сингли  -  "The Vanishing", "Ahead Of Our Time" и "Hear Me Out", бързо им създадоха репутацията на нова надежда на шведския поп.

Бандата е сравнявана с артисти от висшата лига на Депеш Мод (Depeche Mode), Ню Ордър (New Order), Кийн (Keane) и А-ха (A-ha).

Още - на:
 
www.lowemusic.net

www.myspace.com/lowemusic

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички