Азиатска любовна история на Евровизия 2011


Азиатска любовна история на Евровизия 2011

5712

Ell и Nikki, едни от най-обещаващите млади изпълнители от Азербайджан, ще представят заедно страната си на песенния конкурс "Евровизия" 2011 с трогателната любовна история на парчето "Running Scared".

Двамата бяха сред петте финалисти в местния конкурс (избрани от 77 участници), но журито бе толкова пленено от тях, че реши да ги изпрати заедно в Дюселдорф. Песента, с която дуетът ще участва, пък бе избрана сред 70 предложения. Интересен е фактът, че тя е написана от Stefan Örn, Sandra Bjurman и Iain Farquharson, които създадоха и парчето "Drip Drop" на миналогодишния претендент от АзербайджанСафура. Песента се изкачи до пето място в крайното класиране на конкурса тогава, като получи максималния брой точки (12 т.) от България.

"Running Scared" е красива азиатска любовна история, която ще плени феновете с драматичното си хитово звучене, твърдят посветени. "Песента е толкова лека, надяваме се аудиторията на "Евровизия" също да се влюби в нея”, каза 21-годишният Ell, чието истинско име е Елдар. Ослепителната Nikki (Нигар) пък определя мелодията като "трогателна, красива и въздействаща". И двамата са единодушни, че "Running Scared" пасва перфектно на гласовете и на стила им.

Екзотичната красавица Nikki и младият секссимвол Ell започват подготовката и на уникалното сценично шоу за "Евровизия" 2011. Според екипа на певците "Европа ще стане свидетел на красива азербайджанска любовна приказка".

Виж работното видео тук:

http://www.youtube.com/watch?v=yDQnpq3pLP4

"Изборът на песен тази година бе много оспорван – накрая избирахме между пет наистина много добри, силни песни", каза председателят на журито Исмаил Омаров, генерален директор на азербайджанската телевизия Ictimai TV. "Наистина сме много доволни от финалния избор, тъй като песента е страхотно изпълнение за дует", добави още той.

Ell и Nikki ще участват в първия полуфинал на 10 май, което означава, че няма да се конкурират с Поли Генова и песента й "На инат".


Както MySound.bg извести, 56-о издание на международния конкурс за песен "Евровизия" ще се проведе в Дюселдорф, Германия, под мотото Feel Your Heart Beat ("Почувствай ритъма на сърцето си!"). Първият и вторият полуфинали са съответно на 10 и 12 май. Ще спечели ли гласовете на журито и на феновете дуетът Ell/Nikki, ще стане ясно на големия финал на 14 май.

Повече за дуета Ell/Nikki:

Nikki Jamal е родена в столицата на АзербайджанБаку. Още от 5-годишна започва да пее в детски състав, след което учи пиано в музикално училище. На 16  вече е известна в цялата страна с участието си в популярен местен вокален конкурс. Въпреки успеха си, Nikki решава да изостави ранната музикална кариера и завършва икономика и мениджмънт в Baku Khazar University. Заминава за Лондон със съпруга си Luke през 2005 и се отдава на семейния живот – тя има две дъщерички Jasmin и Saida.

Участието на "Евровизия" става нейна мечта още в момента, когато вижда изпълнението на рускинята Алсу (Alsu) през 2000. През есента на 2010 Nikki се завръща в родината си, за да се пробва в конкурса за изпълнител, който да представи Азербайджан на "Евровизия" 2011. Още в първия етап на селекцията тя омагьосва публиката с уникалния си глас и с непринуден чар, като без проблеми достига до финалната петица. Там тя среща своята бъдеща сценична половинка:

Ell - Eldar Gasimov

Той е роден през 1989 също в Баку и още от малък участва в различни национални и международни музикални конкурси. Завършва с отличие класа по пиано в музикално училище, като на два пъти печели стипендии за обучение в Германия.

Завършва международни отношения в Baku Slavic University през 2010. В момента продължава образованието си с магистратура. Също като Nikki, Ell е пленен от магията на "Евровизия" и решава да пробва късмета си в националната селекция за конкурса.

След предварителния кастинг и седемте шоута, в които участва, Ell става част от дуета, избран да представи Азербайджан на финала на конкурса в Дюселдорф тази година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички