"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"
Captain Hollywood попълва афиша на Spice Music Festival 2024
Голямата комбина: Pеro Defformero и Обратен ефект с общо тържество

Електротанго бурята идва с Otros Aires


Електротанго бурята идва с Otros Aires

1897

Една от най-обичаните аржентински електротанго групи - Otros Aires, ще изнесе концерт в Sofia Live Club по покана на "ТангерИн".

Събитието - част от популярната поредица "Музиката на Буенос Айрес", ще се състои от 20. 30 ч. на 13 април.

Очаква се то да събере голям брой почитетели както на аржентинското танго, така и на съвременната музика изобщо.

Otros Aires е аудиовизуален електротанго проект, създаден от аржентинския музикант и архитект Мигел ди Хенова през 2003. Повлияна в самото начало от стила, наречен mestizaje (форма на смесване на латиноамериканска и европейска култура), формацията се развива като микс от аржентинско танго, стари квартални звуци, класиката на Карлос Гардел и на типичните буеносайрески милонги, плюс различни електронни ритми.

Отначало групата започва да свири в клубовете на Барселона, където Мигел живее по това време. През 2004 Otros Aires се завръщат в Аржентина, където записват и представят своя първи албум. Съставът бързо набира популярност, като славата му надхвърля пределите на Аржентина. Музикантите предприемат своето първо световно турне през 2006, което се радва на изключително голям успех. Оттогава насам те издават още два студийни албума, един концертен диск, участват в няколко документални филма и правят 14 турнета, изнасяйки множество концерти по целия свят. Техни изпълнения са включени в някои от най-влиятелните компилации за електротанго и уърлд музика, между които и легендарната серия "Buddha Bar".

Последният албум на групата - "Tricota", излиза през май 2010. Това е първа продукция в историята на музиката, където  в общ проект свирят заедно електротанго група и традиционен акустичен танго оркестър. Уникална игра с крайностите, която придава ново значение на комбинацията между ретро и авангард и бележи нов етап в развитието на танго музиката.

Otros Aires е, несъмнено, една от най-популярните аржентински електротанго групи и достоен подгласник на доайените в жанра Готан Проджект (Gotan Project). Причината за успеха им е техният оригинален и свеж подход към тангото, което със забележителна креативност е съчетано с електронна музика и визия. Композициите на състава включва както актуално звучащи ремикси на известни традиционни танга, така и авторски композиции, използващи типични за тангото инструменти, но преплетени със съвременен звук и ритъм. Считани за една от най-жизнерадостните, колоритни и танцувални групи в областта на електронното танго, Otros Aires с лекота жънат успех както сред любителите на съвременното танго, така и сред много по-широкия кръг от привърженици на уърлд и фюжън музиката.

Билети - от касите на "Тикет Плюс" и "Ивентим", в "Дюкян меломан", супермаркети "Пикадили", вериги магазини "Техномаркет", Orange, Photosynthesis, Office 1, Germanos и други, както и онлайн на: www.ticketplus.bg

www.eventim.bg.

Виж мултимедия на:

http://otrosaires.tanguerin.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички