Музикални звезди подкрепят наградите на името на Стоян Камбарев


Музикални звезди подкрепят наградите на името на Стоян Камбарев

4386

Едни от най-изявените ни музикални звезди ще подкрепят с присъствие и изпълненията си младите таланти, номинирани за наградата за изкуство на името на Стоян Камбарев тази година.

Церемонията - концерт ще се състои в Sofia Live Сlub от 19 часа довечера.

Топжурналистът на "Дарик радио" - Драго Симеонов, ще е водещ за втора поредна година, а изненадата ще бъде неговата сценична дама - голямата актриса Татяна Лолова. Тя е работила само веднъж с Камбарев в пиесата "Рожден ден" на Харолд Пинтър, но е завладяна от таланта и силната енергия на култовия режисьор и до днес.

Събитието ще бъде открито от известната класическа певица Ина Кънчева, която от години шества на най-престижните оперни сцени по света. В концерта ще участват и лодните ни поп звезди Миро и Графа, златната флейта на България - маестро Кристиян Коев, и атрактивното трио на Деси Тенекеджиева (на снимката) с перкусиониста Калин Вельов и младият, но вече международноутвърден пианист Боби Вълчев.

 
Бронзова статуетка на Кольо Карамфилов, парична премия в размер на 3 000 лв. и почетна грамота ще получи един от 5-а номинирани творци.

А те са:

Театралният режисьор Василена Радева - за спектакъла "Нордост – приказка за разрушението", на Младежкия театър "Николай Бинев".

Художникът с неподражаем почерк Калоян Илиев - Кокимото, който е сред най-забележителните млади имена в съвременното ни изобразително изкуство.

Актрисата Елена Димитрова, поощрена за превъплъщението си в две роли: на Хермина и Пердита в "Зимна приказка" на театрална работилница "Сфумато".

Най-младите от номинираните са все още ученици.

Теа Данолюбова е едва на 17 години. Учи в английската гимназия във Варна. Тя е забелязана заради искрената поезия в дебютната си стихосбирка "Сложи ме на пауза".

18-годишният Юлиан Спасов е ученик във Френската гимназия в София. Той е автор, режисьор и продуцент на пълнометражния филм Teenday3 - категорична заявка за сериозно бъдеще в киното.
 
Билети за церемонията - в мрежата на партньора на събитието BGbileti.com


Още - на:

www.kambarev.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички