Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Българският Атлас върху международната карта на поп-рока


Българският Атлас върху международната карта на поп-рока

5472

Човек преоткрива музиката.

А когато тя е родна, българска, е сложен процес, защото продукцията е сведена до колекционерски минимум. До снощи не бях и предполагал, че ще открия липсващо звено в съвременния български поп и рок. Оказа се обаче, че и такова нещо имало!

Слушайки стилната концертна промоция на новия албум "Между вчера и утре" на култовата група Атлас, ми светна, че у нас никога не е имало мъжки поп-рок дует от ранга на Savage Garden, Hall & Oates и Дъ Рембрандс (The Rembrandts) например. (Аргирови си бяха диско!)

Е, вече има!

След четвърт век история, легендарният Пепи Писарски (на снимката вляво) трансформира новия Атлас в дует, а този тандем е бетон отвсякъде. Веско Зерлиев пее красиво и най-важното - радиофонично. Това е много важно, защото в България радиофоничен роден продукт излиза горе-долу на високосна година.

Клуб Студио 5 в НДК (вход А3) посрещна все хубави хора, ценители, и цял полк журналисти. Сред гостите, дошли да поздравят музикантите за повече от добре свършената работа, бяха първият вокалист на Атлас (основани през 1985 г.) – Бойко Трифонов, Ана-Мария Тонкова (БГ Радио), Момчил Колев (Клас, Дони и Момчил), Константин Марков (Тангра) и авторът на книгата за Атлас - Румен Янев.

В уютното място бяха и всички хора, взели участие в реализирането на диска "Между вчера и днес" и новия (великолепен) видеоклип на дуото – "Not Your Perfect Guy". Изпято на английски, парчето бе сред участниците в тазгодишното издание на конкурса "Златна пролет".

(Виж то тук).

Една трета от песните в диска прозвучаха на живо. Към тях Пепи и Благовест  Зерлиев добавиха и класиките "Есенни цветя" и "Капка от любов", а промоцията стартира с вече утвърдения хит от новия албум – "Така се събужда денят". В половината от парчетата участие взе и Димитър МитевДънди от група Акага, а за финал Писарски представи най-новия клип на формацията - "Not Your Perfect Guy".

Адски добро видео, връщащо към най-качествените времена на MTV, а парчето е малко бижу. Звучи хем модерно, хем ретро. Готов хит, стига да има кой да го лансира истински. Специално за MySound.bg, Пепи Писарски сподели, че има подготвена и българска версия на песента, така че не е проблем да се завърти по всички възможни радиостанции, независимо от формата им.

Едно е ясно – легендата Атлас е жива и в прекрасна форма. А това си е повече от добра новина. Албумът е чудесен и се появява в тотално мъртъв откъм качествена музикална родна продукция период. Категорично от този проект ще излязат доста хитове, дано само да има повече живи участия за двамата музиканти.

Тъй като "стоят" и звучат адски добре и в клуб, и на по-голяма сцена.

Аз лично никак не бих отказал и да ги гледам на концертно турне!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички