Другата Поли Генова, тази с Da Fridays


Другата Поли Генова, тази с Da Fridays

3504

Точно четири месеца изминаха от последното клубно участие на Поли Генова в София.

През това време й се случиха куп музикални приключения, за които на други изпълнители ще им трябва поне половин живот.

Участието на финалите на "Евровизия" в Дюселдорф включи Поли в такъв шеметен маратон, че е истинско чудо как успя да излезе невредима от него. Само с едно спукано чело, де, ама това си стана на родна земя.

Та, в четвъртък срещу петък през нощта, Генова заедно с брилянтните Da Fridays се завърна там, където изостави клубния столичен живот навръх рождения си ден. В популярния "Суингинг хол". (Хора, благодаря ви от сърце за перфектната аспирация!)

Не знам аз ли съм пристрастен и си въобразявам, или Поли пее все по-добре на която и да е от двете сцени в клуба. Тук няма "подложки" (бекинг тракс) и други подобни. Мишо, Вили, Тони, Жоро и Митко са толкова брутално добри музиканти, че буквално правят каквото и както си поискат. Личи им, че свирят нон-стоп с различни формации и формата им е направо плашеща. Гарантират всеки път ултракачествено фънки шоу, а с Поли Генова зад микрофона изявата им става колосална.

За първи път откакто забива с Da Fridays (около 10 месеца), изпълнителката на евро хита "На инат" се появи в червен тоалет. И с гигантския опит, натрупан около шоуто, наречено "Евровизия". В "Суинга" обаче винаги е другата Поли. Там няма поп, нито "поп-адия". Там певицата и класните й музиканти късат глави с такива фънки кавъри, за които съм сигурен, че оригиналните им изпълнители биха си скубели косите, ако ги чуят. (Майкъл, за теб не се отнася... ти, за съжаление, вече отсъстваш. R.I.P.)

Стандартният сетлист на Polly & Da Fridays този път беше разделен само в две части, като различното сега се оказа повторението на българския шлагер "Казано честно всичко ми е наред", преработен от Мишо Йосифов до неподозираност (няма такава дума, проверих и в "Гугъл", ама пък никога не е късно и за нея).

Импровизациите бяха с тонове, но една от тях си беше суперизненада. Около един час след началото на шоуто в "Суингинг хол" се появи звездата от "Мюзик Айдъл" 2 – Деница Георгиева, известна и като Сихая. Поли обяви на два пъти, че се познават от съвсем малки и я покани на сцената да изпълни едно парче. И Деница просто разцепи клуба с версия на "Respect" на Арета Франклин.

Показателна за изявата на Поли Генова снощи беше репликата на едно девойче, което седеше близо до сцената. Малката ми сподели съвсем чистосърдечно, че никога досега не е виждала такова пеене на живо. А Генова твърдеше след шоуто, че имала леки проблеми с гласа тази нощ. Ако това е изява на вокал с проблеми, нещата вървят към извънземност (и такава дума няма, ама карай)!

Да калкулираме шоуто: Polly & Da Fridays са на суперниво! Доказаха го за пореден път в "Суингинг хол". Купонът, който правят, става за всичко - от клубна изява, до сватба на готини хора. Не ги пропускайте следващия път!

Дано да не е пак след четири месеца само.

(Ама с оглед на започващия летен сезон, нищо чудно и така да се случи ...)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички