Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Дани Милев и Поли Генова с елегантно участие в Студио 5


Дани Милев и Поли Генова с елегантно участие в Студио 5

3990

Ами крайно време беше!

Крайно време беше Дани Милев да изведе прекрасния си бенд и извън Нови хан, където се записва предаването "На инат" по "Нова телевизия".

След цяла година всекидневни репетиции и изяви в ефир, сработената до съвършенство машина най-после заби и на клубно ниво. Един от най-елегантните софийски клубове – Студио 5, събра абсолютно изискана и качествена публика на двучасов лайв в нощта на събота срещу неделя.

Нямаше как и да е иначе. Музиканти в топформа: Иво Дуков – пиано, Юрий Божинов – бас, Димитър Милев – перкусии, Георги Марков – ударни и Дани Милев – китара и вокал качиха събитието до суперниво. За десерт – ослепителната Поли Генова, цялата в червено и пееща (поне като за награда "Златен Орфей").

Студио 5 е суперяко място с леко осемдесетарска визия, но от по-сериозните. Всичко там има стил, от семплия неонов "електрик блу" надпис, до музикатa, която звучи между сетовете на изпълнителите.

Хайде на бас, че никъде в София или страната няма да чуете разкошните парчета на британската формация Мат Бианко (Matt Bianco) като звуков съпорт!

Точно в 23 часа музикантите заеха местата си и Дани запя своята първа авторска песен "Джени", нещо като въвеждаща част преди Генова да закове евро-хита "На инат" в малко по-акустичен вариант.

Имаше максимално добри вибрации в този концерт и подредбата на изпълненията в него. След наградената със "Златен кестен" композиция "Обичам само теб", Дани и Поли изпяха последователно "Витоша", джорджхарисъновата "Here Comes The Sun", дониимомчиловата "Малкият принц" и мариянопоповата "Let Me Cry". После и онази песен-веселушка на Гага-та – "Paparazzi" (в далеч по-добрия си акустичен вариант), за да се стигне до внушителния финал в първата част на сета, класиката на ФСБ – "Високо, високо, високо".

Тук Генова пусна гласището в орбита, а доволната публика я награди с мощни овации. В краткия антракт – пак минути за любимите Мат Бианко, а след леки шеги и закачки с приятели, Дани Милев запя "Малък дъжд" - интро на втората част от участието.

Разпялата се максимално Поли Генова раздвижи всички с "Едва ли", "Светлината и мрака" и "Аз знам", а голямото избухване беше за тоталния световен хит на 2010 – "Wonderful Life" на британско дуо Хъртс (Hurts). Тук вече и публиката си попя като на един наистина сериозен лайв.

Последваха минути за малко латино и етно, пак с популярен хит на Лейди Гага (Lady Gaga) ("Alejandro"), ефектната "Lejos", написана от Дани Милев за дуета Попова-Горанов и тема от творчеството на много обичания Влатко Стефановски. Малко преди финала, Поли се развихри сериозно в блестящата балада "One Lifetime Is Not Enough", с която едва не отиде на "Евровизия" преди две години.

Накрая бис, в който максимално радващият се Дани изпя "Синева" на Диана експрес, а Поли повтори "На инат" в малко по-разтърсващо темпо. Трансформациите на младата поп певица не спират и радващото е, че са все по-различни. Участието й с бенда на Дани Милев в клуб Студио 5 е тотално различно като звук, репертоар и визия, от появите с група Da Fridays и соловите й участия. А това е суперпрофесионално!

Специално за MySound.bg Дани Милев сподели, че е очарован от добрата реакция на публиката и от септември се надява в тази формация да концертират доста по-редовно. Чака ги престижно участие на "Аполония" в края на август.

Изключително зареждаща и приятна музикална проява в приключващия заради лятото музикален живот на столицата.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички