I Like Fest превръща Пловдив в сцена на свободното изкуство


I Like Fest превръща Пловдив в сцена на свободното изкуство

2857

Пловдивският I Like Fest (Айляк фест) ще се състои на 3 септември тази година.

Събитието ще се проведе за втора година с подкрепата на общината, а целта на организаторите е да превърнат изявата във форум на изкуството във всичките му форми. I Like Fest ще представи различни видове изкуства, стилове музика, уъркшопи и handmade програми, които ще обединят своята публика в Пловдив.  Фестът ще посрещне пловдивчани и гостите на града с танцьори, пътуващи артисти, боди арт, изложби и музиката на съвременни български банди (ска, реге и рок).

"Айляк" е състояние на свобода и безгрижие, спокойствие, провокирано от позитивни усещания. Това състояние е много характерно за Пловдив и затова предизвикваме всички, които искат да излязат от ритъма на всекидневието и да се почувстват наистина айляк!", призововат организаторите и обещават незабравими преживявания и много усмивки.

Изявата ще се проведе на централния площад в Пловдив и е безплатен за всички, които искат чрез изкуството да видят и намерят красотата!

Програмата:

11.00 ч.                 
DJ: DUB MISSION
B-MASTA
SHAKA-BO
MASH UP

11.00 ч. - 15.00 ч.
FREE SPACE:  
CUMBO CIRCUS
handmade KASHE DESIGN
уъркшоп  - пой - TONY HAPPY ART
уъркшоп - drum circle
draw by TSVETAN UZUNOV
15.00 ч.
BODY ART SHOW BY MISHEL
16.00ч.
ПАНТАРЕЙ - СТУДИО ЗА ПАНТОМИМА И ПЛАСТИКА /откъси от спектакли/
16.30ч.
КОМПАНИЯ ФРИДА / откъси от спектакли /
17.00ч.

ГРУПИТЕ:

ACOUSTIC SOUL
SPLASH DAMAGE
LOKMARUHU

DEFAULT

23.00 ч.
Джем сешън

Още - на:
http://ilikefest.blogspot.com/

ACOUSTIC SOUL

Трио, което интерпретира различни джаз стандарти с инструменти като мелодика, кахон и китара. Това е сравнително нова група /от края на 2010/, която вече има изяви в почти всички клубове с музикална сцена в София и в страната. Членовете й са добре познати на българската публика:

Петър Йорданов /Бъни/ - кахон ОРАТНИЦА, RUMBA AFICIONADO
Иван Стилянов – китара
Илко Градев - мелодика AHEAD, Калин Вельов PROJECT и др.

LOKMARUHU


Началото на Локмаруху (locMaruhu) датира от преди повече от 10 години. Басистът Боби и барабанистът Пепи се събират в култовата банда Ербап (с китариста Васко Смоков (екс-Kozza Mostra, В.И.Г. Естрада и други) и Александър Георгиев (Илюжън, Безнадежност, Пролетарии). След годишно вилнеене по софийските сцени, бандата се разпада и Боби и Пепи започват да свирят в различни групи, но през цялото време репетират и отделно само двамата. Някъде около 2006 сформират проекта Barabass, отново само двамата. 2007 се намират с китариста Митко (Глоба) по обява във форума на muzikant.org, и започват да свирят кавъри на Праймъс (Primus), за да се сработят и усетят. След дълъг и труден период на търсене на четвърти член, през което време не малко хора се опитват дa надвикат инструментите, намират Иван Гатев (Saltriver, Milestones), който застава смело отпред на заформилата се формация. Отново следва вилнеене по софийските (и не само) сцени, участия в конкурси. От изявата на фестивала на muzikant.org, са видеата, които присъстват в този сайт. ЛокМаруху са група, съставена от 4 ярки индивидуалности. Твърдят че музиката им "на нищо не прилича", т.е. определят себе си като "музикален халюциноген", откъдето идва и името им.

Иван Гатев - вокал, SALTRIVER, MILESTONES
Димитър Манев - китара, GLOBA
Борислав Рашков - бас SVETLIO & The LEGENDS, ERBAP
Петър Александров - барабани KOZZA MOSTRA, SVETLIO & The LEGENDS

Default

Алтърнатив рок банда от София, сформирана през пролетта на 2009. През лятото на 2010 свири на сцената Jack Daniel's на фестивала Spirit Of Burgas. Членовете на състава са добре познати от други проекти. Групарите работят по албум с работно заглавие "Feedback".

Настоящият състав на Default е: Нино - вокал, Мартин Митков - бас, Мартин Пенев - китара, Мирослав Ангелов - китара и Илиян Велев - барабани.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички