Арт-Атлас: акустика, живопис и ново видео в галерия Зерлиев


Арт-Атлас: акустика, живопис и ново видео в галерия Зерлиев

3025

Първо да уточня!

Веско Зерлиев от група Атлас е много, ама много добър художник! А освен че е страшно добър, е и направо плашещо продуктивен. Нещо като Принс през 80-е. Само че нашият човек хем рисува фантастично, хем пее като славей.

За две години и нещо той е изрисувал около 50 платна. Наистина картини "вълча порода". За всяко едно подобно произведение Леонардо да Винчи би се мотал по 2-3 години:) Питах го снощи (Веско, не Леонардо) колко боя е вложил, а той се хвана за главата. И с право, защото художникът рисува брилянтно и за боядисване да се говори близо до картините му, е (меко казано) брутално.

Лично аз толкова топла живопис не бях гледал отдавна. Няма как и да е иначе, защото става дума за истински майстор, започнал да прави изложби точно преди две декади - в далечната 1991. В последните му картини има адски интересни неща - от Венеция до Белоградчишките скали и от любимите му петли (и един фазан) до приказни морета.

Перфектната идея премиерата на новото видео на Атлас – "Get Yourself Free" ( от актуалния албум на формацията "Между вчера и утре") да бъде в столичната арт-галерия "Зерлиев" на улица "Парчевич" 19 (между "Витошка" и "Ботев") с няколко акустични парчета на дуото Писарски-Зерлиев, беше реализирана красиво. Тесен кръг приятели и журналисти, две акустични китари, бяло и червено вино, една въдица и кепче за украса и тонове изкуство в няколко квадратни метра.

Краткият акустичен сет на Атлас започна и завърши с "Get Yourself Free". Поредният свеж крип (виж го ТУК), създаден от режисьора Андрей Хадживасилев, сътворил и предишния видеошедьовър на дуото към парчето "Not Your Perfect Guy" (виж го тук).

Забавният сюжет се върти около голямата любов на Писарски – риболова, а в клипа има и две специални участия. На 7-годишния Пепи Писарски-син и кучето Софи, порода бобтейл.

Изкарахме приятна октомврийска вечер в арт-галерия "Зерлиев".

Белязана със солидна доза романтика, с вечните "Есенни цветя" - на фона на пъстрата живопис на Веско.

Четвърт век по-късно, Атлас са класа.

Истинска арт-класа!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички