Дани Милев бенд, Поли Генова и ЛаТиДа в клуб Студио 5


Дани Милев бенд, Поли Генова и ЛаТиДа в клуб Студио 5

3950

Дани Милев кратко и ясно обеща пред MySound.bg през лятото, че от есента се взима в ръце и започва редовно да концертира със железния си бенд в състав: Иво Дуков – пиано, Юрий Божинов – бас, Димитър Милев – перкусии, Георги Марков – ударни и една от най-популярните мацки в държавата зад микрофона – огненорижата (вече) Поли Генова.

И Дани удържа на думата си. Още в началото на октомври той откри клубните   участия в столицата там, където ги закри през юни, а именно - в адски позитивния клуб Студио 5, като "оупънър" на шестото издание на фестивала SeeMe.

Уж сетлистата снощи беше наполовина същата като през юни, но всичко звучеше и изглеждаше много по-различно. Причините: двойно повече хора в заведението, смазващо добро вокално подкрепление в лицето на Деси, Яна и Бети от поп триото ЛаТиДа, чисто нови парчета на Поли и Дани и една дузина X-Factor-и, циркулиращи между маси и сепарета.

Досадният междусезонен грип, захапал госпожица Генова, не успя по никакъв начин да я спре да се развихри в откриващото концерта евро парче "На инат" (с убийствено пинк-флойдско китарно интро от Дани). Най-странното е, че в петата песен за вечерта - кавър на "Wonderful Life" на дуото Хъртс (Hurts), Милев пак пришпори китарата и закова солото в ритъма на онази легендарна "тухла" на Пинк Флойд (Pink Floyd). В паузата между двете части на шоуто го попитах защо са толкова на вълна Флойд тази вечер, а той шеговито ми обясни, че "Фендер"-ът, който е купил от Иван Лечев, сам си ги свирел така пиесите, когато е в настроение.

Сред веселата и откровено приятелски настроена публика беше композиторът Момчил Колев, когото Дани представи сред бурни овации при страхотната версия на хита на Дони и Момчил "Малкият принц". Върху брилянтната музика на бенда и журиращата напоследък вокалистка, тактуваха, танцуваха и се радваха актьорът Ники Станоев, продуцентката на група Бон-бонРози Караславова, телевизионната водеща Силвия Драгоева и десетки други приятели от армията фенове на Поли и Дани.

И докато качествата на Иво, Юрий, Миташки и Жоро са доказани и приветствани като едни от най-добрите инструменталисти в България, то голямата разлика в концерта от предишния бе заради трите беквокалистки от ЛаТиДа. Бившите "бонбонки" вече са истинска поп група. С красива визия и уверени гласове. Такова запомнящо се и приятно гласово "подлагане" не бях слушал от концерта на Джо Кокър (Joe Cocker) насам. Съвсем сериозно!

Във втората част на сета Яна, Бети и Деси изпяха размазващо хита на Ол Сейнтс (All Saints) – "Never Ever", N 1 едно във Великобритания през 1997, а в един момент момичетата (и най-вече Яна) "спасиха" Поли Генова, когато просто забрави текста на "Wonderful Life". Публиката се отблагодари подобаващо на девойчетата.

По време на версията по "Sway", Генова слезе от сцената и отстъпи микрофона на част от "екс-факторките", за да усетят клубна тръпка на живо, а после дори им даде оценки като във телевизионния формат.

Останалото различно, което си струва да се отбележи в този чудесен концерт, е новото парче на Поли и Дани Милев – "Дай ми ръка". Свежо, красиво. Потенциален хит. И още: рекламното "1, 2, 3 ...", което като нищо ще се пренесе от билдбордовете в часовете по математика на първи клас след време. Всъщност тази песничка закри концерта при биса, като стартира с акапелно интро.

Малко преди края Миташки (Димитър Милев) – перкусии и Георги Марков на ударните, завихриха късо, но адски динамично и майсторско дръм шоу, а после Поли изпя по най-размазващия начин "Високо, високо, високо", като стана ясно, че нейната версия на това култово парче ще влезе в предстоящия й албум със специалното разрешение на ФСБ.

Сетлистът на концерта:

На инат
Дай ми ръка
Джени
Just The Way You Are (Bruno Mars cover)
Wonderful Life (Hurts cover)
Paparazzi (Lady Gaga cover)
Аз знам
Sway (Pussycat Dolls cover)
Let Me Cry
Малcк принц
Светлината и мракът
Малък дъжд
1, 2, 3 ...
Едва ли
Never Ever (All Saints cover)
Обичам само теб
Бел кон (Влатко Стефановски кавър)
Alejandro (Lady Gaga cover)
Lejos
One Lifetime Is Not Enough
Високо

Всъщност, в края на шоуто, връчвайки ми сетлиста, Дани Милев заяви, че "на този етап" я дава единствено на "Мюзикаутор" и MySound.bg, а това си е жив комплимент.

Поредно страхотно участие на композитора и прекрасен музикант с чудесните му певци и инструменталисти в клуб Студио 5.

За тях винаги си струва!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички