Група Ajabez свири за последно


Група Ajabez свири за последно

4269

Група Аявис (Ajabez) ще излезе на сцена за последен път утре.

Една от най-интересните банди на родната рок сцена през последните няколко години ще си вземе довиждане с публиката в столичния клуб Mixtape 5. Музикантите  няма да изневерят на себе си и ще предложат на своите приятели преживяване, което да запомнят завинаги.

"Всичко хубаво си има край", споделят рокаджиите.
 
Шест успешни години на сцената, над 150 концерта, отразени в почти всички национални медии, хиляди докоснати приятели и фенове – това оставя в наследство бандата, която съвсем скоро след създаването си през 2005 бе обявена от БНТ за най-добра млада група в България.


Формацията ще остане в историята на българския рок и като първата банда, реализирала албум с над 200 продуцента. Както MySound.bg вече информира, това стана възможно след като музикантите поканиха всички свои приятели да станат продуценти на албума "Made By Friends", представен през есента на 2010.
 
Феновете ще запомнят Аявис и като група, която смело експериментира не само с музикалните стилове, но дори и с различни видове изкуства. Членовете на бандата са в основата на създаването на "Еуфоризъм" - едно от най-интересните арт събития у нас за 2009, в което модерният рок беше съчетан с абстрактно изобразително изкуство и поезия – пърформънс.

Посланието и музиката на Аявис не само излязоха от границите на България, но стигнаха чак до бежанските лагери в далечната Уганда. Барабанистът Милен Райков пътува на две последователни хуманитарни мисии до там, а цялата банда се ангажира с популяризирането на бедственото положение на затворените в лагерите хора и набиране на средства в тяхна подкрепа.

Концертът ще бъде предаван и на живо в интернет в ustream.tv, така че всички почитатели на бандата, които няма да са в Mixtape 5, да могат спокойно да кажат довиждане на любимата си група.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички