Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

МиленоКръпкоМания в Строежа


МиленоКръпкоМания в Строежа

9214

Пътищата ни с може би най-култовото клубно място в София – "Строежа", се разминаваха допреди половин година.

То не бяха концерти, то не беше чудо тази година и все афишът на "различния" клуб ми оставаше резерва.

Изтърколи се лятото, есенно-зимният сезон започна и тъкмо ближех "сладки рани" след Шаде (Sade), когато във Фейсбук взе, че се появи друг "ивент-наслада". Васко Кръпката и Милена Славова. Съвместно. На живо. В "Строежа".
 
Новина, по-сладка и от лятна ваканция!

Признавам си: от 20 години насам гледам Славова и Георгиев (средно по 3-4 пъти в годината). Задължително е! Зарежда за подвизи, предпазва от чалга вируси и НЕ Е на плейбек!

Миленска и друг път е веселила читавите студенти в "Строежа", докато "пътуващият" блусмен още не беше се качвал на ниската сцена там (дори си тресна леко главата към края), да види какво е да пееш с две заковани кубинки на тавана над главата.

Съвместното шоу на Милена Славова и Васко Кръпката в "оня клуб с тънките цени и усмихнатите момичета", беше част от кампанията, обединяваща 12 авторски концерта - всеки четвъртък до края на 2011. Първата дама на българския рок откри със стилен акустичен сет за около 70 минути, а после Кръпка Блус бенд помля дечурлигата още близо два часа.

Поговорихме си с Милена преди да се качи на сцената. Специално за MySound.bg, тя сподели, че на 99% вече е сигурно: поредната (трета) Рок Коледа ще е в столичната зала "Фестивална" на 16 декември и сега основно се бори на този фронт. После Славова си взе китарката, плюс едни ънплъгд-дрънкалки, и заедно с китариста й Ники подкараха всичките хитове, които отлично знаем. Изтряскаха ги без никаква планирана сетлиста.

Голямата изненада в репертоара бе новото парче на Милена – "Купон", което е зверска радост и заявка за тотален хит. По едно време в купона се включи и "любимецът на Студентския град" – барабанистът на КръпкатаВлади. За финал (понеже никой не искаше да пуска Милена да си ходи), певицата заби 3-4 биса акапелно и се прибра под бурни аплодисменти, за да си допие чая.

Използвах секундите да попитам Васко за това какво ни е приготвил. Той се усмихна. Вика ми: "А-а-а-а-а, три парчета от новите и десетина от старите и после пак така! Не знам какво ще свирим! По принцип не изпълняваме желания преди 3 часа след полунощ, ама днес тук, в "Строежа", може и да стане!"

Точно така и стана! След коронния "оупънинг" от две години насам – "Буги-вуги цяла нощ", агитката пое "нещата" в свои ръце и започна да разхожда Георгиев и бандата му от албум към албум. И от хит към хит. Някои парчета-желания истински го учудваха и веселяха, а концертът заприлича на сет на барда от ВойводинаДжордже Балашевич, в който публиката избира какво да се свири. Песен след песен по над три часа. Васко призна, че е фен на Балашевич, ама сме малко хората в нашата страна, дето знаем колко голям е той.

Иначе Кръпката беше с нова фризура. Ако приемем за промяна, че си е подкъсил косата с няколко сантиметра. Хората му – Краси, Смилен и Влади, свирят все по-плашещо добре, след средно 7-8 участия на месец, основно извън столицата. Неподправен, истински рок-ен-рол живот, като в добрите стари рок времена. За съжаление, това в наши дни явно само Кръпката и групата му го могат!

Малко преди да отдъхнат на по бира, преди втората серия, агитката "нареди" да се свири "Кучето (на крайния квартал)". Краси Табаков просто разкова с чудовищното си соло. Този китарист е национално богатство, да си знаете! (Ама Кръпката май не го продава:)

По време на втората част Васко обясни, че бандата заминава за Румъния в близките дни, където ще е хедлайнър на голям блус фестивал. Сетне музикантите забиха някаква блус класика (дори Кръпката не си спомни на кого е) отпреди стотина години, която ще изпълнят и там.

Не мина и без бисове. Феновете бяха зарадвани с "Аз отлитам", после фронтменът даде микрофона и "забрадката" на Владислав Зидаров, като самият той седна зад барабаните, за да сринат "Строежа" с вечното "Gimme All Your Lovin'" на култовите ЗиЗи Топ (ZZ Top).

Повече от перфектно за четвъртък вечер. Пълен клуб, идеална аспирация, нулева снобария, супер настроение и много готини студенти, знаещи наизуст песните на двамата изпълнители, написани още преди тези студенти да са били родени.

Ще завърша пак с думи на Кръпката, докато припяваше с публиката в парчетата на Милена: "Ето това е да създадеш песни, които хората да обичат и след много години!".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички