Китарната пушка Vinnie Moore гърми два пъти в България


Китарната пушка Vinnie Moore гърми два пъти в България

1697

Един от най-влиятелните рок китаристи в света - Вини Мур (Vinnie Moore), ще свири - при това два пъти, у нас.

Струнният ас пристига с трио за шоу в столичния клуб Mixtape 5 на 22 ноември и в бургаския Куклен театър на следващия ден.

Бандата Стокхолм - иначе от Бургас, ще бъде съпорт на госта в морския град. Билетите за изявата там са почти разпродадени, а местата - ограничени поради капацитета на театъра. Така че побързайте да се сдобиете с пропуски, препоръчаха организаторите.

В бенда на Вини са Fulvio Feliciamo - ритъм китара и вокали, Simone Massimi - бас и Roberto Pirami - барабани.

Цяло щастие е, че родните ценители на китарния рок могат да видят този виртуоз на жицата. Концерите на Мур у нас са част от неговото европейско мини турне, което включва само 12 дати.

Вини е откритие на шефа на Shrapnel Records Майк Варни – китариста, който навремето представи на широката общественост Ингви Малмстийн, Тони Макалпайн (Tony MacAlpine), Марти Фридман, Пол Гилбърт, Джейсън Бейкър и Тони Фредианели, и който даде път на банди като Стийлър, Райзинг Форс, Хавай, Айкън, Вишъс Румърс (Vicious Rumors), Рейзър Екс, Какофъни, Апокрифа, М.А.Р.С., Фифт Ейнджъл...

Мур започва професионалната си кариера на 12 години като свири в клубове и барове. Той записва първия си солов проект - "Mind's Eye", през 1986, в който кийбордист е Тони Макалпайн. Албумът получава няколко награди от китарни списания и се продава в над 100 000 копия. Освен като успешен солов китарист, Мур свири и с други звездни хард рок и хеви метъл групи. През 1985 записва китарите в дебюта на Вишъс Румърс - "Soldiers Of The Night". Като член на бандата на Алис Купър от 1990, свири в един от най-успешните му албуми – "Hey Stoopid".

Звучната му соло звучи и за британската хард рок формация UFO.

Вини Мур има в дискографията си 8 албума. Последният от тях - "To The Core" (2009), доказа за пореден път колко много музика и рок от класа има в струната на Вини, и неговия висок талант. Виртуозният свистящ китарен шум на мвайстора му запази едни от първите места в историята на китарния рок и метъл изобщо.

Билети за двата концерта на цена от 40 лв. (до 21 ноември включително): в партньорската мрежа на "Ивентим" - "Пикадили", Office 1 Supperstore, Multirama, Germanos и други, онлайн чрез www.eventim.bg

На входа ще струват 50 лв.

Още - на:

http://www.vinniemoore.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички