Най-после: дебютният албум на Free Style


Най-после: дебютният албум на Free Style

3003

След десет години на сцената, родната формация Фрий Стайл (Free Style) се накани да издаде своя дебют - "No Time To Play".  

Пловдивчаните ще го представят в Sofia Live Club на 23 февруари, на следващия ден - в клуб "Петното на Роршах" в Града на тепетата. Музикантите се стягат и за няколко концерта из страната, на които също да свирят парчетата от диска. Феновете на Фрий Стайл знаят, че техните любимци избраха незавидната, но славна (може и обратното) съдба, да заложат на авторски изпълнения.В България, родината на кавърите.   

Нашите ценители на модерния фюжън от фънк, ар-ен-би, хип-хоп и соул аплодираха формацията на редките й, но неизменно ярки и подчертано стилни изяви в Sofia Live Club, "Петното на Роршах", "Конюшните на царя", "Строежа", Swinging Hall (дори в о бозе почившия столичен клуб "О’шипка"); пътуваха специално заради нея до фестивалите "Аполония", Music On The Beach, "Рок в Рила", Spirit Оf Burgas. Многолюдната банда направи своя дебют и на гръцка сцена - в рамките на "Ардас".

Продуцент и издател на диска е самата група. Материалът е записан и смесен в студио CTP от Ангел Дюлгеров, мастериран е от Тодор Чорбов в "ТОТО студио".

"No Time Тo Play" се заиграва както с откровения хип-хоп, така и със стилния соул. Интересно - макар всички в бандата да са приятели, съществува изразен дуализъм - от една страна барабани, пиано и бас и две китари, от друга, движението между два стила, два вокала - Бобо от София и Росен от Пловдив. Половинките обаче образуват накрая едно цяло, именно - Фрий Стайл и "No Time Тo Play".

Съставът се събира в Пловдив през 2000, свирейки микс от соул, ар-ен-би, фънк и хип-хоп с ейсид джаз елементи, но не спира да експериментира в нови музикални посоки през цялото време.

Във формацията са: Росен Кукошаров – вокали, Борислав Димитров "Бобо" – вокали, Иван Неделев – китара, Ангел Дюлгеров – китара, Ивайло Стайков – клавишни, Стойко Милев – бас китара и Начо Господинов – барабани. Дебютират с песента "Когато тя желае" през 2004, с която печелят наградата на журито в конкурса "БГ таланти" на БГ радио.

Видеото към втория сингъл "Красиви неща" (2008) е първият авторски клип на Руши Видинлиев, чието дело е режисурата, сценарият и стайлингът на клипа. Песента излиза и с ремикс на Mr. Moon.

Както MySound.bg нееднократно е обръщал внимание, Ангел и Стойко са сред основните герои в трибют бенда на Металика (Metallica), Дюлгеров опъна струна и за Тодор Колев в нарочно събрана звездна група.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички