Диапазон Рекърдс отпразнува 15-и рожден ден


Диапазон Рекърдс отпразнува 15-и рожден ден

6210

Музикалната компания "Диапазон Рекърдс" отбеляза своя 15-и рожден ден вчера.

Тя се наложи като една от водещите фирми на музикалния пазар в България. Фирмата има особена заслуга за продуцирането на някои от най-големите имена в жанровете поп-фолк и фоклор. Компанията активно участва в създаването на едно от най-значимите събития у нас – Балкански музикални награди, които тази година ще се проведат за трети път. "Диапазон Рекърдс" може да се похвали и с организирането на редица концертни изяви на големите балкански звезди в и извън границите на държавата ни.

Компанията е създадена на 29 януари 1997 от Ненчо Касъмов. Нейните основни дейности са менажиране, продуциране, издателство и разпространение на музикални аудио-визуални продукти.

Днес "Диапазон Рекърдс" продуцира и менажира едни от най-големите имена в попфолка, както и редица млади изпълнители. Както MySound.bg нееднократно е писал, в каталога на компанията понастоящем са Тони Стораро, Теодора, Азис, Кондьо, Рени, Ерик, Славена, Dillan, Анна, Веселина, Петьо Стратиев, Марая, Ина, както и оркестрите Nazmiler и К2.

Компанията отделя голямо внимание и на стойностни изпълнители в жанра български традиционен фолклор и продуцира имена като Гуна Иванова, Румяна Попова, дуета Севдалина и Валентин Спасови и други. Освен това фирмата има в каталога си и много млади изпълнители на фолклорна музика - Руми Михалева, Дения Пенчева, Яна Добрева, Никола Тодоров и Мила Рангелова.

Освен приноса за успехите на родните звезди управата на "Диапазон Рекърдс" може да се похвали и с реализацията на над 200 успешни концертни изяви на територията на България и в чужбина на певците от каталога си, както и на водещи изпълнители от съседни балкански страни: Гърция – Ана Виси, Кети Гарби, DJ Pantelis, Танос Петрелис, Темис Адамантидис, Йоргос Ясемис, Йоргос Яниас, Катерина Станиси, Ставрос Ливикос и други; Сърбия – Миле Китич, Драгана Миркович, Драган Коич – Кеба, Неделко Баевич – Бая, Желко Йоксимович, Халид Муслимович, Хасан Дудич, Йована, Стоя и други; Турция – Сердар Ортач, Хадисе, Бурак Азис и други; Румъния: група Akcent; Инна (Inna); Македония – Тоше Проески, Каролина Гочева, Благица Павловска, Сузана Спасовска, Наум Петрески, Джансевер и други.

Още от Поп фолк


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички