Adam Lambert - фронтмен на Queen за концертите им тази година?


Adam Lambert - фронтмен на Queen за концертите им тази година?

4802

Съществува възможност не Лейди Гага (Lady Gaga), а Адам Ламбърт (Adam Lambert) да застане на фронта на Куин (Queen).

"Той се е развил като чудесен изпълнител с впечатляващ глас, с прекрасен обхват. Бихме желали да работим отново с него, въпреки че договор няма все още, а само обсъждаме наше евентуално бъдещо сътрудничество за няколко съвместни изяви. Би могло да бъде вълнуващо", каза барабанистът Роджър Тейлър (Roger Taylor) пред Billboard наскоро.

Неговият колега - китарист на легендарната британска банда - Брайън Мей (Brian May) (на снимката вдясно), разбуни духовете, като заяви в медиите в края на миналата година, че обмисля да покани Лейди Гага да се присъедини към формацията, след като взе участие в записи и участия на шармантната американка.

Става въпрос обаче не за студийни проекти, а за евентуално турне, в което Адам Ламбърт да застане на мястото на покойния оригинален певец на бандата - Фреди Мъркюри (Freddie Mercury). Бившият участник в American Idol се изяви с Куин на наградите MTV Europe в Ирландия, представяйки "The Show Must Go On" и "We Are The Champions", а самите Куин получиха наградата "Поп икони". Феновете обаче могат да очакват "повече от този експеримент в бъдеще", анонсира Тейлър.

"След церемонията по раздаване на EMA чух някои остри подмятания от хора, че няма как да заместя Фреди. Наясно съм и не възнамерявам дори да се  опитвам - невъзможно е. Ето защо избирам да приема това предложение като изключителна чест и не смятам да го откажа. Да ме поканят за певец на Куин, е най-хубавото нещо, което можеше да ми се случи", коментира Ламбърт в петък вечер. "Каква невероятна чест е да се изявя заедно с Куин. Успях да усетя духа на Мъркюри на сцената тази вечер! Благодаря ви, Брайън и Роджър, а и на всички от екипа, обичам ви", сподели прочувствено изпълнителят в Twitter след изявата си митичните музиканти.

"Идеята е да отдадем почест на Фреди и на групата, представяйки няколко яки парчета; да поддържаме музиката жива за феновете и да й дадем енергията, която би накарала Фреди да се гордее", обяснява пред Daily Star изпълнителят, поканен от ветераните да споделят обща сцена на Sonisphere Festival това лято.

Пътуващият фестивал ще мине през Франция, Полша, Швейцария, Турция, Гърция и Италия, а в него ще се включат още Faith No More и Грийн Дей (Green Day). Друго потвърдено участие на проекта тази година е това в Небуърт, Великобритания. Именно там Куин излязоха с Фреди на фронта за последно през 1986 преди неговата смърт през 1991.  

Междувременно Ламбърт пусна новото си видео - "Better Than I Know Myself", заснето през януари в Лос Анжделис под режисурата на Рей Кей (работил с Бритни Спиърс (Britney Spears) и Лейди Гага). Песента е пилотен сингъл от предстоящия втори албум на звездата "Trespassing", който ще излезе на 20 март.

Кей е режисьор и на друг клип на Адам - "For Your Entertainment", сингъл от албума със същото име, който се появи през 2009 .

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички