Трибют на легендите Queen в Sofia Live Club на 8 февруари


Трибют на легендите Queen в Sofia Live Club на 8 февруари

6551

Първият в България трибют на Куин (Queen) ще се състои Sofia Live Club от 21.00 ч. на 8 февруари.

В началото на същото събитие финалистът на българската "Евровизия" Рене Ранев (на снимката), ще представи клипа към своя първи сингъл "Alone", с който на 28 февруари ще се бори за участие на големия финал за "Песен на Евровизия" 2012 в Баку.

С тежката задача да интепретират класиките на Куин са се нагърбили Рене Ранев, Десислав Данчев от група Мастило, Иво Дуков, Емил Михайлов и Жоро Марков - младши. Идеята се ражда съвсем случайно преди няколко месеца, когато Десо и Рене  записват "Somebody To Love", според думите им, на шега. И двамата остават учудени колко добре се е получило и решават, че е време за първия трибют на бандата в България. Канят останалите музиканти и започват репетициите за концерта.

"Не искам хората да решат, че се мисля за Фреди Мъркюри (Freddie Mercury). Той е изключителен, неповторим, невъзможно е да бъде имитиран без да е нелепо. Това е чисто и просто моят прочит на Куин, на великите им песни, и моят начин да изразя огромното си възхищение", споделя Ранев.

Ще прозвучат хитовете "The Show Must Go On", "Somebody To Love", "Bohemian Rhapsody", "We Are The Champions" и много други. "Навсякъде по света трибютите на Куин са най-успешни и харесвани от хората. Обещаваме на публиката запомнящо се шоу", коментира Десо.

Музикантите, които са се наели да пресъздадат великата четворка Фреди Мъркюри, Брайън Мей, Джон Дийкън и Роджър Тейлър (Roger Taylor), са сред най-талантливите у нас. Всеки от тях участва в различни проекти, но това, което ги обединява, е огромното възхищение и любов към групата. Както MySound.bg извести, съвсем възможно е нейните членове да поканят за няколко изяви на фронта си Адам Ламбърт (Adam Lambert), бивш участник в "Америкън Айдъл" (American Idol).

Продуценти на Рене са "Жокер Медиа", които седят зад редица успешни музикални проекти през последните десет години. По тяхна покана родните меломани видяха световни звезди като Джордж Майкъл, Дзукеро, Брайън Адамс и Лени Кравиц (Lenny Kravitz) у нас.

На промоцията в Sofia Live Club ще присъстват много от родните звезди, а миналогодишната победителка в "Евровизия БГ" Поли Генова ще комплиментира младия вокалист.

В дискографията на Куин са осемнадесет албума (всеки с челно място в класациите), осемнадесет сингъла с първи места и десет DVD-а с първи позиции, от които са продадени над 300 милиона копия в световен мащаб, което нарежда британците сред най-продаваните групи в света.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички