Доживяхме и Queen в София ... и то като истинските!


Доживяхме и Queen в София ... и то като истинските!

4641

В дни, в които около легендата Куин (Queen) се разшумя чудовищно, а страната ни се е превърнала във втора Чукотка, младият български поп изпълнител Рене Ранев и "Жокер Медиа" решиха да посъживят заледения януаро-февруарски клубен живот в столицата с проява, тип две ведно.

Минусовите температури, снежните възвишения по улиците и средноседмичния делник се изправиха в свирепа битка срещу млад певец, загледан към финалите на "Българската Евровизия" 2012, и няколко страхотни музиканти - Десислав Данчев от група Мастило, Иво Дуков, Емил Михайлов и Жоро Марков -младши.

8 февруари, Sofia Live Club. Не стига, че входът е свободен, ами можеш да се сгрееш за 3-4 часа също безплатно, за разлика от вкъщи. Напук на всичко клубът е почти пълен, а Рене ненатрапчиво промоутира видеоклипа към парчето си "Alone", с което ще бори конкуренцията в българския финал за прочутата "Евровизия". Това е песен, която зарибява. Ако не си й обърнал внимание на  първо слушане, след второ, трето, десето ... те награбва яко. Пипната е старателно и ако бъде класирана, вероятно ще се приеме добре в Европа. Продуцентите не са вчерашни и са надушили чудовищния талант на Рене Ранев, а той експлодира с един смайващ трибют на Куин малко по-късно.

 За всеки здравомислещ фен е пределно ясно, че Рене не е Фреди Мъркюри, нито има претенции за това. То на земното кълбо няма и едва ли ще се роди друго такова същество. Но пък от друга страна милиони пъти по-добре е Рене да пее класиките на Куин, отколкото спряганата хумореска, наречена Лейди Гага (Lady Gaga).

Не знам къде и как е учил вокалите на Фреди този млад български изпълнител, но се е справил феноменално. Посвещението на Куин  е проект, замислен от Десо от Мастило, а премиерата му даде начало на национално турне, включващо 10 български града, първият от които е Стара Загора след няколко дни.

Минути преди този наистина перфектен концерт, разпитвам пианиста Иво Дуков за това което предстои. А той адски нахъсано ми казва, че вокалите на Рене буквално ще ни спрат дъха. И моят човек не греши! Следват 70 минути брилянтно шоу, на което половината от гостуващите в България световни звезди, могат само да цъкат с език. Често, не пресилвам!

Освен 15 класики на митичната британска формация, Рене и бендът забиха за първи път на живо и въпросната конкурсна песен "Alone". И то цели два пъти. В средата на сета и след биса за финален ... финал.

Майсторски подреденият репертоар включва възможно най-великите песни на Куин (разбирай и на поп и рок музиката като цяло). Звукът, както винаги на това място, е кристален, а народът се размазва от удоволствие. Сред агитката е и миналогодишната ни представителка на "Евровизия" Поли Генова. Рене специално й благодари за подкрепата, а тя пък е двойно по-доволна, защото Куин е любимата й група.

По време на целия трибют са вмъкнати майсторски все по-задължителните за звученето днес "бекинг тракс" под формата на ефекти и вокални наслагвания. Музикантите и певецът се раздадоха в шоуто докрай, като оставиха сърцата си на сцената.

Не случайно специалистите предвиждат, че 2012 ще е годината на Куин. В България вече я започнахме благодарение на "Жокер  Медиа", а за Рене Ранев, Десо, Иво, Емо и Жоро шоуто продължава и не трябва да спира!

Сетлистът на проекта:

1.Intro
2.One Vision
3.Don’t Stop Me Now
4.somebody To Love
5.I Want To Break Free
6.Radio Ga Ga
7.Killer Queen
8.Under Pressure
9.Another One Bites The Dust
10.The Show Must Go On
11.Love Of My Life
12.Crazy Little Thing Called Love
13.ALONE
14.Bohemian Rhapsody
15.We Will Rock You
16.We Are The Champions


Бис:

17.Too Much Love Will Kill You
18.Alone

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички