Umberto Tozzi с първи концерт в България


Umberto Tozzi с първи концерт в България

4764

Умберто Тоци (Umberto Tozzi) ще пее за първи път в България  в зала 1 на НДК от 19 ч. на 11 февруари, събота.

Звездата на италианската музика пристига по покана на "Жокер Медиа" за изява в навечерието на Свети Валентин, обещавайки на родната публика най-големите си хитове, но с ново звучене. Гостът идва с някои от най-добрите италиански музиканти, които пътуват с него на турнета по цял свят.  

По време на престоя си у нас Тоци ще гостува в ресторанта на своя сънародник Лео, а за първата вечер организаторите са му приготвили дегустация на специална селекция български вина в изискано столично заведение.

Музикантът довършва в момента песните от своя нов албум в собственото си студио във Венеция. Очаква се дискът да излезе през пролетта. Той ще включва двайсет от най-големите му хитове като "Gloria" и "Ti amo" в нов аранжимент, както и дванайсет напълно нови песни.

"Досега не съм имал предложение да посетя страната ви, но ето че то дойде, и съм много щастлив, че чрез музиката си мога да правя хората щастливи. Радвам се, че точно преди Деня на влюбените ще  мога да изпея за първи път в България песните, които съм написал с много любов, защото любовта е всичко! Аз имам късмет, тъй като не на всеки се удава да срещне голямата любов. Аз обаче я срещнах и пожелавам на всички това да им се случи и то съвсем скоро", пише артистът в специално обръщение, развълнуван преди първата среща с родната публика.

Той признава, че не е запознат с българската музика и изпълнители, но е изключително любопитен. "Не бих се поколебал да направя съвместен проект с български музикант или певец. В работата си досега съм доказал много пъти, че съм отворен за сътрудничество с всеки, който притежава талант. За мен няма по-голямо предизвикателство от това да срещна големи имена от българската сцена, както и младите ви таланти. Работил съм с най-големите световни звезди, но никога с артист от Източна Европа. Много ми допада тенденцията в музиката да се смесват различни стилове и жанрове, това я прави по-богата, така тя стига до много повече хора. Всяка една националност носи своя белег, своята идентичност и когато се смесят по един професионален начин, тогава се ражда песента, която остава завинаги", казва Тоци.

Умберто Тоци е роден в Торино през 1942. В дискографията му са 24 златни и платинени албума, автор е на повече от 200 песни за италиански и световни звезди.

Музикалната критика го нарича "италианския феномен", публиката го обожава, а изпълнители от Италия, Франция и Германия го търсят непрекъснато за съвместни проекти. Най-популярната му песен е "Ti amo", която е негова емблема и до днес, а легендарната Далида е сред първите, които му предлага да направи кавър на френски език. Тоци изпява хита и с Моника Белучи като саундтрак на филма "Астерикс и Обеликс" през 2011. Следват "Tu" – абсолютен хит зад Океана, и платинената "Gloria", втората най-продавана италианска песен за всички времена.

Тоци е и многократен участник и победител в най-престижния музикален фестивал в Италия – "Сан Ремо".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички