Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Силата на рока – благотворително за село Бисер


Силата на рока – благотворително за село Бисер

1643

"Готино е като има такива прояви!" - това са думи на Милена Славова минути преди да започне директното излъчване на благотворителния концерт "Силата на рока", организиран от певицата и реализиран и излъчен от БНТ 2 и БНТ Свят.

Няма как да не се съглася с Първата дама на българския рок, след прекарани почти пълни 8 часа в страхотния Sofia Live Club. Осем часа (включвам саундчек и генерална репетиция за директен ефир), които се изнизаха на половин дъх.

Такава си е Милена. Просто в мига, в който зърнала по новините репортажа за чудовищната трагедия в село Бисер, решила, че на тези хора с каквото може трябва да се помогне и от страна на рок музикантите. И за нула време успя да събере за благотворителна изява част от старата и част от младата школа в българския рок.

По първоначални планове концертът трябваше да бъде открит от самата Милена, а да го закрие друг всенароден рок-любимец – Васил Георгиев-Кръпката. Но пък понеделнишката вечер се оказа натоварена откъм участия за блусмена и двамата със Славова размениха местата си.

След като Кръпката заби акустично сам-самичък песните "Любов и пари" и "Нека бъде светлина", той моментално отпраши към столичния клуб "Алкохол" за поредно благотворително участие - в подкрепа на спортния журналист Рачо Колев, а на сцената в Sofia Live Club влетяха най-шумните рокаджии за вечерта. Парчетата на Фийлд (Fyeld), съчетани с чак плашещо перфектния звук на клуба направо взривиха сетивата. Сработени и нахъсани, Фийлд треснаха два гръмотевични трака и предадоха щафетата на суператрактивната германка, говореща българо-английски – Лайза Чейз.

Все по-популярната певица, която живее в България вече три години, заби с част от своите приятели от група Уикеда. Няколко минути по-късно на сцената вече беше и фронтменът Ерол Ибрахимов. Бандата в пълен състав включи директно на пета скорост и разцепи клуба с веселяшките си химни "Няма да се дам" и "Мариана".

Смяната на участниците ставаше светкавично, докато на екрана течаха кадри от ужасното наводнение в село Бисер. След Уикеда две песни забиха музикантите, които определят стила си като "модерен рок, който променя света". Бившите Аявис, преродени в Good Music Society. Различни и свежи, Мишо, Бояна, Васето, Стоян и Ангел изпълниха "Бряг" и "Where Can I Go" в името на поредната благотворителна кауза, в която се впуска формацията им.

"Силата на рока" продължи с доказаната класа на Конкурент, които не пропуснаха да лансират все по-популярния си нов хит "На кой му дреме", първо парче на състава с рап-речетативи в 30-годишната им история.

Най-благотворителни от всички в понеделник вечер обаче се оказаха Янко, Краси и Тихомир, които се вдигнаха чак от далечно Поморие, за да се включат в шоуто с техния неповторим реге-бузуки-рок. Триото Помориънс (The Pomorians) определено е явление в тотално обеднелия откъм нови имена български музикален небосклон. Родните Грийн Дей (Green Day) и оцветиха ярко събитието. При появата на групата се случи и единствената лека засечка от динамичния лайв: бузукито на вокалиста Янко Бреков реши да се опъне на включването му към уредбите. Водещият Александър Сано реагира мигновено и адски професионално, покривайки кратката пауза. По време на целия концерт му партнираше неговата съпруга Нели Атанасова.

Последните 8 минути от ефирното време на БНТ 2 и БНТ Свят бяха за двигателя на концерта – Милена. Тя стартира мини-сета си с качествения претендент за миналогодишната "Евровизия" – "Fire In My Hair", и го завърши с вечната "Истина". Блестящ финал на един красив рок концерт с 8 групи и изпълнители.

Всъщност май всичко около този репортаж се въртеше около цифрата 8. Дано поне с 8 пъти са се увеличили и близо 180 000-те лева, събрани до момента в кампанията за подпомагане на пораженията при наводненията в село Бисер.

Сметките все още са открити:

IBАN BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07
BIC UNCRBGSF

Силата на българския рок вече се включи!

Нека бъде светлина!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички