Good Music Society с вълшебен концерт по средата на Дунав


Good Music Society с вълшебен концерт по средата на Дунав

4152

Видин, 6 април 2012.

Младежкият парламент в града е официален домакини на 12-а национална пролетна сесия на Общинските младежки парламенти и съвети.

Темата на тазгодишното събрание на най-будните и амбициозни млади умове на България е "Младите - мостът към промяна". Участват 24 младежки организации от страната. За финал – концерт на една от най-свежите алтернативни групи у нас - Good Music Society (бивши Аявис (Ajabez).

Моторите на вече превръщащия се в мания младежки фестивал The BridgeМишо, Бояна, Васето, Ачо и Стоян, са на особена почит сред тийн-обществото на северозападния град. Третото издание на The Bridge ще се състои в продължение на цяла седмица това лято - в края на юли. Предвидени са над 20 младежки работилници по изкуствата за около 150 млади творци, които ще се учат да пеят, свирят, снимат, танцуват, пишат, правят бижута и какво ли още не.

Напук на удара, който понесоха Good Music Society преди 3 седмици, когато неизвестни все още крадци разбиха репетиционната и отмъкнаха апаратурата им, те пристигнаха във Видин в прекрасна форма, заредени с емоция и техника под наем. Между другото, кампанията на състава по набиране средства за закупуване на нова апаратура тече с пълна сила и вече над 30% от сумата е събрана от стотиците им фенове.

Good Music Society си избраха вълшебно място за изява. Не всеки ден се случва на българска група да свири на живо върху понтон насред река Дунав. Бекграуд: прекрасен, вече раззеленил се остров, облачно небе и огромна пълна луна след падането на мрака. Фамозна обстановка за красива и много авангардна рок музика. Музиката на Good Music Society!

Около 100 човека бяха накацали по стената на дигата край брега. Времето се смили и не капна нито една капка от небето, а дори и студеният вятър спря в момента, в който Мишо и останалите се качиха на платформата за първата част от над двучасовия си сет.

За начало Good Music Society забиха само кавъри на свои любими банди и изпълнители. Звучаха парчета на Джоан Осбърн, Боб Дилън, Audio Adrenaline, Maroon 5, Coldplay, Oasis и... Джими Хендрикс (Jimi Hendrix)! Което не беше планирано, но минути преди концерта успях да запозная членовете на състава с местната атракция, британския диджей и бас китарист Джим Хоукинс. Буквално за половин минута Михаил Стефанов успя да придума 64-годишния рокер да се качи на сцената, да вземе бас китарата на Ачо и да разцепи, както някога през 70-е, когато обикалял света със своя Джими Хендрикс Трибют бенд.

Сетът им се получи неимоверно добре. Без грам проба, репетиция или саундчек. Британецът буквално пощуря, изпя две класики на Хендрикс и покани официално Good Music Society да свирят догодина на партито послучай неговата 65-годишнина на подготвяния фестивал "Връвсток" (Джим живее във видинското село Връв).

След кратка (20-минутна) пауза софийската група излезе за втората част от концерта си насред голямата река. Този път с изцяло авторски пиеси, достатъчни да напълнят поне един двоен албум. Изключително приятна акустика, чак изненадващо добра. Водата, тихото време и живописното място докараха направо вълшебно звучене, а цигулката на Бояна Желязкова разцепи въздуха. Чак до Калафат, Румъния.

"Liberation"
"Holy Mutant"
"Where Can I Do"
"Love Revolution"
"Sometimes"
"То..."
"Smell Like The Ocean"
"House Of Pain"
"Irregular Love"
"Servant King"
"Righteous Man"
"Rock’n’Wrong"
"Heavenly Hound"

Бис:

"Бряг"

Това бяха парчетата от смазващия втори сет на групата. Good Music Society буквално се раздадоха. Те са си почти на свой терен във Видин. Дори подхвърлих идея на Бояна да си намерят един апартамент в града. И без това стотици пустеят и са на безценица. Убеден съм, че най-силното издание на фестивала The Bridge досега ще е това лято.

Ако ви е скучно, заповядайте във Видин между 15-22 юли. Good Music Society има на какво да ви научат! Иначе градът леко излиза от зимната си апатия.

Сигнал обещават поредна порция good music на 25 април.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички