Джон Лоутън и Диана Експрес натъпкаха Студио 5 снощи


Джон Лоутън и Диана Експрес натъпкаха Студио 5 снощи

4977

По една щастлива случайност, чух проекта "The Power Of Mind" още преди да е реализиран концертно и издаден на диск (на 2 май).

Преди около месец имах възможността да присъствам на една от последните репетиции на група Диана Експрес и легендата Джон Лоутън (John Lawton) в останките на славния някога "Балкантон".

Тогава се запознах с Джон и бях вцепенен от естественото му, джентълменско и благо излъчване. Има такива хора, които те зареждат догоре с положителни вибрации и все ти се иска да им подражаваш.

Няма нищо случайно в съдбата. Определено Диана Експрес и тази важна част от Юрая Хийп (Uriah Heep) - Лоутън, е трябвало да се срещнат все някога, защото винаги са били от една кръвна група. Тази на рока. Макар и на различни езици, на хиляди километри и враждуващи (тогава) политически системи.

За хубавата приказка, чрез която се случи този изключително важен за българската музика проект, се изписа и изговори доста. Както и за къртовския труд на автора на музиката и продуцент на "The Power Of Mind" – Милен Врабевски, включването на Максим Горанов и възродените Диана Експрес и все по-голямата любов на Джон Лоутън към България. От Каварна, през Плевен, до София.

Резултатът е ясен. Един великолепен хард рок албум, изсвирен от български музиканти и изпят от фамозен вокалист, който ще се продава в цяла Европа. Всякакви други коментари са напълно излишни.

След кратко национално промо-турне, проектът "The Power Of Mind" (или първият български концептуален албум в английска версия), реши да тества системата и на столичния клуб Студио 5 във възможно най-делничната вечер – понеделник. И доказа класа! Клубът се напълни на макс, 90% само от абсолютни ценители, между 30 и 50 годишни.

85 минути продължи този лайв на Диана Експрес с Джон Лоутън зад микрофона. При брилянтен звук, суперблагодарна публика и страхотна аспирация. Една красива отвсякъде понеделнишка рок вечер.

След акордите на интрото и единствените лирики на български език, изрецитирани от Максим Горанов, на сцената усмихнат се появи Лоутън и зареди парчетата от новия албум със смазващата си бленда. Този глас продължава да е в чудовищна форма, независимо от годините. Пеене с лекота и фина микрофонна техника.

Прозвучаха "Mind Power", "Maxi Rock", "Fairytale", "Rock-аnd-Roll Is My Thing", "The Search", "Love In The World", "Springtime", "Love’s Light Shining" и "Finale", прекъсвани от класиките на Юрая "Sympathy", "July Morning" и "Free Me".

Разбира се, симпатягата Лоутън не пропусна да разпее всички присъстващи в клуба, да каже по нещо и на български и да пуска леки смешки по адрес на свои приятели около сцената. Изключително елегантен концерт, завършил триумфално с бис за "Easy Living". Още една култово по нашите земи парче на британците, за което преди шоуто Джон ми каза, че, заедно с "Free Me", са двете песни, които най-много пъти е изпълнявал през живота си.

Около три часа по-късно София се разлюля мощно и полумощно петнадесетина пъти. Точно колкото e и броят на песните в този добър лайв. Явно няма нищо случайно.

Ето така забиват Джон Лоутън и Диана Експрес в "годината на свършека"!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички