Marracash Orchestra: пого, пот и подскачане


Marracash Orchestra: пого, пот и подскачане

4140

Marracash Orchestra ще свирят в афиша на фестивала "Аларма Пънк Джаз" в столичното кино "Влайкова" от 21.00 ч. на 27 юни, сряда.

Една от емблематичните мултижанрови формации на съвременната германска независима сцена, Marracash Orchestra са явление не само в родния си Дрезден, но и в по-широк (източно- и западно-) европейски контекст. Група от категорията на Dubioza Kolektiv, Balkan Beat Box и Фолтин (Foltin), Marracash не се притесняват да експериментират с наглед несъвместими жанрове като реге и спагети уестърн, хардкор и френски шансони, инди-рок и психеделик дъб. Не ги смущава и форматът на концертите им – свирят и в кино салони, и в опушени барове, и в големи концертни зали, и на open air фестивали, дори на улицата (да си припомним клипа им, заснет в Севлиево на предишното им балканско турне):

http://www.youtube.com/watch?v=tnGh3OT022M

Този път балканската обиколка на бандата е промоция на новия им албум "Pandemonium", издаден на винил преди около месец (и то по препоръка на екипа на "Аларма Пънк Джаз", с който групата участва заедно на Форума за независима музика "Музика без граници" във Вуковар, Хърватия, миналата есен).

Проектът е истински музикален Франкенщайн, в който границите между различните жанрове напълно се заличават. Това е първият албум на групата, в който текстът е равностоен на музиката като послание. Но истинската сила на оркестъра е на сцената – музика, превъплътена по такъв начин в пого, пот и подскачане, че със сигурност ще свалите поне 5-6 килца след час и половина. Всички, които са били на предишните им концерти, организирани от "Динго Мюзик" у нас, ще го потвърдят. На останалите няма да им трябва много време, за да бъдат убедени. Marracash Orchestra са истинско пътуващо фрий-шоу на колела, комбиниращо DIY-прийомите с музикален перфекционизъм и подчертана театралност на сцената. И "фитнес-кабаре", както биха се изразили колегите от Фолтин.

За тези от вас, които не са в София и не могат да хванат най-бързото превозно средство, за да се придвижат до кино "Влайкова" до 21.00 ч., концертът ще се предава, както си му е редът, по програма "Христо Ботев" на БНР от 21.20 ч.

Накрая ще бъде обявена и есенната програма на "Аларма Пънк Джаз Фест", която включва легендите на фрий(к)-пънк-джаза The Ex (Холандия) и The Thing (Швеция), балканско турне на една съвсем нова българско-мексиканско-перуанско-немска ню уейв формация, спейс-рок легендите Oresund Space Collective (Дания/Норвегия/САЩ) и живеещия в Монреал тайвански "пет с китара" Алекс Хан Хунтай с проекта си Dirty Beaches (съвместно издание на "Аларма Пънк Джаз" и Indioteque).

Вход: 7 лв

Още - на:

www.marracash.info

www.facebook.com/alarmapunkjazzfest

www.bnr.bg

Кино "Влайкова" е на улица "Иван Асен II" №11.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички