Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Поли Генова взриви клуб Студио 5 с нова формация


Поли Генова взриви клуб Студио 5 с нова формация

4563

Поли Генова не спира да се променя.

След един кратък "зимен сън", откакто пукна пролет, че и лято гръмна, певицата се хвана здраво за работа. Нови песни, горещи клипове, почти готов дебютен  албум, участия в десетки благотворителни концерти и най-важното - ново звучене с други музиканти.

Поли премина през различни етапи и съпътстващи формации за около две години. От джази-фънки сетовете с Мишо Йосифов и останалите от Polly & Da Fridays, през класическия поп на Дани Милев Бенд, за да стигне до откровен поп-рок с млади и супернахъсани музиканти към днешна дата.

Петъчната вечер в клуб "Студио 5" беше обявена предварително като акустик лайв, но новата група на Генова заби толкова здраво, че по едно време взех да се притеснявам дали Гънс Ен’ Роузис (Guns 'N Roses) не са дошли една седмица по-рано в София. (Дими Балев, страшен си с китарата, млади момко!)

Че Аксел Роуз и Ко. не са пристигнали по-рано, е ясно, но пък е ясна и намесата на една друга "роза" - Рози (Караславова), в новото звучене на Поли. Уж козметични промени, а толкова по-богат саунд. Все по-важно и засилено вокално присъствие на триото ЛаТиДа (Десислава Христова, Елизабет Нешева и Яна Балева), мощни барабани на ръба на агресията (Богомил Дончев), страхотно пиано (Пламен Денчев), солиден бас (Алекс Атанасов) и рошавият Дими, който разцепва с изключително изчистени китарни сола.

Разбира се, не мина и без случайни специални гости. Поли обожава да кани импровизирано приятели на сцената на всяко свое участие. Този път за изява извади късмет филипинецът Рафаел Агилар (учител в Брегово), прочул се в X-Factor Bulgaria и разплакал половината държава с интерпретация на "Облаче ле, бяло". И в препълнения клуб притесненият пич с разкошен глас буквално вцепени всички с това изпълнение на живо.

Вторите импровизирани гости бяха по-порасналите мацки от Бон-бон.

Помните ли ги? Онези същите девойчета, дето пеят Адел (Adele).Бяха дошли с родителите си да правят агитка на кака Поли и да видят що е хубав клуб, класен репертоар и артистично присъствие.

Няколко неща ме изненадаха много приятно в новата концертна линия на Поли и групата й. Кавърът по парчето "Black Cat" (1989) на Джанет Джексън например. Аз по-добро представяне на тази песен от български изпълнител не бях чувал досега. Много майсторски беше поднесена и версията на все още актуалния световен хит "Moves Like Jagger" (Maroon 5 и Кристина Агилера), където Яна Балева поддържаше елемента с подсвиркването по изумителен начин. Но най-якото от новия репертоар са няколко реге парчета - изумително колко много пасват на Поли и останалите.

Регето винаги е било гаранция за хит и недоумяващо защо е тотално пренебрегвано от родните поп изпълнители в последните години. Тук не става дума за полу-ска бандите в България. Говорим за реге в чист слънчев "Джамейка" вид. В тази връзка пожелавам голям успех на новия сингъл на Генова – "Солени дни" (клипът вече е готов, много скоро премиера).

Ето и песните в двете части от сета на Поли в клуб Студио 5
:

1.1,2,3
2.Valerie
3.Fuck You
4.Sunday Morning
5.Gotta Make
6.We Found Love
7.What Goes Around Comes Around
8.Born This Way
9.Breakeven
10.На инат

1.Instrumental
2.Black Cat
3.Едва ли
4.Liquour Store
5.Солени дни
6.Just The Way You Are
7.Moves Like Jagger
8.One Lifetime Is Not Enough
9.Single Ladies
10.Две
11.Rumour Has It/ Someone Like You
12.Солени дни (reprise)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички