За пръв път българин на New Music Seminar & Music Festival


За пръв път българин на New Music Seminar &  Music Festival

5125

Александър Николов - Алек Сандар (Alek Sandar), взе участие в откриването на New Music Seminar & New York Music Festival в култовия клуб-зала Webster Hall в Ню Йорк.

Българинът се изяви заедно с  Йозмит (Yozmit), като се превърна в първия нашенец, поканен за фестивала, който събира 100-те най-ярки музикални звезди в света. В рамките на седмица всички изпълнители пяха из клубовете на Ню Йорк. На церемонията по откриването присъстваха само известни личности и хора от музикалния бранш, а билетите за New Music Seminar струваха 500 долара. Българинът, който композира музика, пее и има кариера на модел в САЩ, беше поканен лично от организатора на събитието - Том Силвърман. Алек представи своите авторски песни "Your Dream" и "Creature In Me", а Йозмит изпълни "Sound Оf New Pussy", която българинът продуцира за него.

Александър Николов е роден в София на 13 юни 1987. Той произхожда от музикално семейство. Учи музика и aктьорско майсторство още от 5-годишна възраст. Като малък пее заедно с вокална група Радиодеца. През 1996 фамилията се премества да живее в Германия. По време на следването си в Берлин Алек заедно с Jonathan Wuermeling основават електропоп групата Splendid Sounds. Първият албум на проекта - "Scream", излиза на немския музикален пазар през 2009. Следват участия в едни от най-реномираните клубове в Берлин. Алек живее в Ню Йорк от 2009.

Както MySound.bg вече извести, той направи две песни за сръбския албум на певицата Рени и ремикс на един от хитовете й. Българинът работи за френския Star Academy, като прави ремикс на финалиста Jeremy Amelin. Алек се изявява като диджей в многобройни и престижни нощни клубове. През 2010 Agency Models New York подписва договор с него, който му осигурява ангажименти за Tommy Hilfiger, Levis, Nexus, Wella, Nioxin и участие в емблематичната за града Fashion Week.

В музикално отношение 2011 е белязана за Алек от няколко успешни международни проекти, между които ремикс на хита "We Only Do It It The AM" на Frankmusik feat. Far East Movement, издаден от Univeral Music London и Cherrytree Records USA, и ремикс на песента "Неблагодарен" на Андреа (Andrea) и Кости (Costi)/ Сахара (Sahara). През лятото на 2011 заедно с Jonathan създават лейбъла Splendid Sounds Records в Берлин, чрез който се реализира последния албум на немската звезда Oscar Loya. Основаването на Splendid Sounds Records маркира и началото на кариерата на музиканта като солов изпълнител.

Представяйки първия си самостоятелен сингъл "Your Dream" в клубовете на Манхатън, той е подкрепен от имена като Йозмит, Jonathan Soto и артистите от Circe Du Soleil, а благодарение на личните си контакти с изявени дизайнери и стилисти от модния бранш, става възможно осъществяването на така дълго замисленият видеоклип към сингъла "Creature In Me".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички