Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

HMSU Класика открива ON! Fest 2012 с LTJ Bukem и Gridlok


HMSU Класика открива ON! Fest 2012 с LTJ Bukem и Gridlok

1950

Традиционното есенно парти HMSU Класика отново ще бъде част от ON! Fest. То ще се проведе на 21 септември, петък, и с него ще стартира програмата на първия и единствен фестивал в България, който събира най-интересното в съвременното градско изкуство, начини на забавление, спорт и лайфстайл. Както MySound.bg вече извести, събитието е обявено в столичния Инфо експо център.
 
Специални гости ще бъдат създателят на интелигентния и атмосферичен дръмендбейс LTJ Bukem и ветеранът в тъмния електронен звук Gridlok. Разбира се, те ще бъдат в компанията на българските си колеги от най-старото и влиятелно движение за бас музика у нас – HMSU.

LTJ Bukem - сочен за създател на т.н. интелигентен дръм-ен-бейс, е един от доказаните фаворити на публиката, а всяко негова изява в България и на Балканите в последните 10 години предизвиква истински фурор. След дългогодишно обучение по класическо пиано, той стартира диджейската си кариера си в края на 80-те – в разгара на лудите рейв партита във Великобритания, които му носят първоначална популярност. По-късно се увлича по джънгъла и до средата на 90-те вече е един от най-иновативните продуценти в стила. С основаването на лейбъла си Good Looking Records той се утвърждава като една от водещите фигури, които разширяват границите на електронната музика с всяко свое издание. LTJ Bukem е пионер в създаването на мелодичен и богат звук, с елементи от джаз-фюжъна, класическата музика, хип-хопа и др., с даунтемпо, ейсид хаус и лаундж моменти. Правил е ремикс за джаз легендата Хърби Хенкок, а негово съвместно парче с David Arnold е част от саундтрака на филм за Джеймс Бонд (James Bond).

Образованието на другия специален гост на HMSU Класика също е класическо – Gridlok учи цигулка в родната си Тампа, Флорида, докато не осъзнава, че традиционната музика не е достатъчно поле за изключителното му въображение и неуморно желание за експерименти. Силно повлиян от електронния рок и ембиънт, той въвежда редица нови похвати в смесването на стилове и звуци в дръм-ен-бейса, а сред пожелалите да работят с него са Pendulum, Shy FX и Dom & Roland. Правил е ремикси на титани като Sasha и Джош Уинк, композирал е музика за игрите на Konami. Почти десетилетие и множество издания след началото на кариерата си, през 2009 той пуска дебютния си албум "Void", определен от дръм-ен- бейс общността и отвъд нея за ново ниво в оригиналността и креативността в продуцирането. 9 от 12-те парчета в него са в постоянна ротация по MTV. 2012 започва с издаването на нов съвместен проект с Prolix, който вече жъне успехи в радиа и клубове по света, а самият Gridlok готви едно от най-горещите си европейски турнета тази есен. Част от него, разбира се, е България.

Първите 100 билета за HMSU Класика са на цени от 10 лева, след което ще се продават за 15. На място пропуските ще струват 25 лева. Входът е 16+.

ON! Fest e първият и единствен фестивал в България, който събира най-интересното в съвременното градско изкуство, начини на забавление, спорт и лайфстайл. Музика, танци, графити, паркур, технологии, игри, японска култура, градски и екстремни спортове и още много забавления са част от тематичните зони на фестивала.

Целта е всеки посетител да изживее своето специално ON! приключение. ON!Fest 2012 те предизвиква: включи се!

ON!Fest е на http://onfest.bg/ и на http://www.facebook.com/ONfest

HMSU е на http://hmsu.org/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички