Back To The Old School на DJ Retro Fest 2012 във Видин


Back To The Old School на DJ Retro Fest 2012 във Видин

4056

Най-чаканият фестивал във Видин - DJ Retro 2012, започва в 20.00 часа утре вечер.

За трета поредна година в продължение на 4 дни култовото място "Телеграф Капия" ще се тресе под звуците на най-великите музикални хитове от 60, 70, 80 и 90-те години на двадесети век.

Откритата сцена на летния ресторант "Класик" е готова да посрещне 18 диджеи и много гости при очаквана публика до 1 000 - 1 200 души на вечер. Както MySound.bg своевременно анонсира, фестът, който минава под знака "50 години "Телеграф Капия" тази година, се реализира с активното съдействие на община Видин и новия кмет на града - Герго Гергов.

"Телеграф Капия" освен исторически паметник е култово заведение, отворило  през октомври 1962 с управител Рангел Димитров. То влиза в Топ 5 на страната в системата на някогашния "Балкантурист", според неофициални данни.

Повече от 10 години вътрешната част на заведението е занемарена, изоставена и тъне в разруха, свидетелстват очевидци. Но духът на мястото продължава да събира в края на август стотици видинчани, пръснати по целия свят.

За първи път тази година в програмата на DJ Retro Fest 2012 – Видин, ще има специални гости, отделно от диджейските сетове. Това са вече обявените Роси Кирилова, Печенката и рапърът IMP.

Фестивалните вечери ще стартират в 20.00 ч. с 30-минутни подгряващи сетове на млади видински диджеи с цел да бъдат заявени пред голяма публика и приобщени към "старата школа". Сред тях ще е и 15-годишният DJ Коки, най-добре представил се в диджейската секция на младежкия фестивал "Дъ Бридж" във Видин през юли.

Точно в 20.30 ч. инициаторът и водещ на проявата – Васко Громков (автор на MySound.bg), ще открие фестивалната част и заедно с рапъра Jims, като представи официалното парче на събитието, озаглавено "Back To The Old School". После започват сетовете според предварително изтегления жребий за реда на участие. Първи ще стартира DJ Боби (Боян Владимиров).

Като съпътстваща програма са предвидени и специални афтърпартита в нощен клуб "Силует". В тях гостуващите диджеите ще си спретнат своеобразен "батъл" зад пулта.

Големите изненади са оставени за последния фестивален ден – неделя (26 август). Това ще е специалната вечер, отбелязваща юбилейните 30 години, през които DJ VaGro се подвизава на миш-пулта. Освен хип-хоп, бийтбокс и пеене на живо в програмата ще бъдат включени китаристът на групата Рядка порода Явор Деспотов и държаните в абсолютна тайна "войни-пазители на "Телеграф Капия".

Рекламата за проявата е много масирана в последните дни, а северозападният град очаква 4 поредни незабравими вечери на брега на Дунав.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички