Mark Knopfler представя нов албум с концерт у нас през 2013


Mark Knopfler представя нов албум с концерт у нас през 2013

2697

След успеха на харизматичния Mark Knopfler (Марк Нофлър) на първия му концерт в България, предстои още едно шоу на знаменития музикант - отново по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

Бившият фронтмен на Dire Straits (Дайър Стрейтс) пристига за шоу в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 29 април 2013 година като част от европейското турне по повод най-новата му солова продукция - "Privateering". Премиерната дата на албума е 3 септември 2012. Обиколката ще започне през април 2013 и ще обхване 25 страни със 72 концерта.

Виртуозният китарист ще се изяви с 8–членен бенд, като освен материал от актуалния си проект, ще изпълни повечето от най-популярните си парчета. "Хитовете на Dire Straits са оставили значими следи в живота на доста хора. Разбира се, ще изсвиря тези песни по нов и различен начин. Променил съм ги малко, за да звучат жизнено и съвременно. Има и неизменни части като суинговата тема от "Sultans", ако не изсвириш това парче точно по този начин, светът няма да бъде същия за много хора" - шегува се артистът – "всъщност обичам да свиря старите си песни. Написал съм ги, хората искат да ги слушат. Това е".

Най-новият, осми поред, солов албум на легендарния китарист - "Privateering", съдържа 20 съвсем нови песни и е първият двоен в кариерата му дотук. "Колкото повече остарявам, толкова повече ми се пишат песни. Наслаждавам се на целия процес, писането на песни, записите и изпълненията им на живо. Имам толкова много идеи за нови парчета, че почти се препъвам в тях", обяснява Mark.

Освен легендарния статус, който придоби от Dire Straits, той развива и суперуспешна солова кариера, участва в множество съвместни проекти със световноизвестни музиканти, сред които Bob Dylan (Боб Дилън) и Randy Newman (Ранди Нюмън), автор е на богата филмова музика за седмото изкуство като  Local Hero, Princess Bride и A Shot Аt Glory.

Първият индивидуален албум на Knopfler  - "Golden Heart", излиза през 1996. През първото десетилетие на 21 век той е обхванат от истинска творческа треска. Издава цели 7 солови студийни албуми в каталога на Universal Music. За своето невероятно творчество и принос към световната музика мегазвездата печели "Грами" (Grammy) в четири различни категории. Музикантът беше удостоен наскоро с наградата за цялостно творчество Ivor Novello (най-високото отличие за създателите на песни във Великобритания). През цялата си забележителна музикална кариера Mark е продал над 120 милиона копия от своите албуми.  

Билетите за концерта на Mark Knopfler в зала 1 на НДК на цени от от 50, 60,80, 90 и 100 лева се продават в системата на "Тикетпро" от 10 септември.

Предварителна продажба на пропуските стартира днес, 3 септември, САМО онлайн на www.markknopfler.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички