Фестивалът Силата на рока завършва с концерт на финалистите


Фестивалът Силата на рока завършва с концерт на финалистите

3202

Концертът на финалистите в Националния рок фестивал за авторска песен "Силата на рока" започва в 18.00 ч. днес.

Както MySound.bg вече извести, тридневното събитие се провежда в столичния клуб Rock It (улица "Георги Бенковски" 14).  

Голямата награда е "Запис на сингъл" в студио Loud-Fi, която ще бъде връчена от председателя на "Нова алтернатива" Николай Цонев. Ще бъдат определени още двама подгласници на победителя. Фестивалът ще бъде заснет за предаването "Рок с Милена" по по "БНТ - Свят" и БНТ 2. За победителите ще има и специално телевизионно представяне.

Участниците представиха през изминалите два дни своите авторски песни на живо, като всеки от тях разполагаше с  25 минути, за да покаже професионалната си подготовка и да изпълни и други песни от репертоара си. Така журито и публиката  имаха възможността да добият цялостна представа  за характера и нивото на изпълнителите. Селекционната комисия дава оценки от 1 до 10 за всяка песен, за да избере първите трима победители, а публиката бе поканена да посочи своя фаворит, който ще получи на финала "Наградата на публиката".

Идеята на феста е да даде шанс на млади и талантливи автори на песни в стил "рок", както и да привлече и стимулира нови и непознати изпълнители и групи от цялата страна. Организаторите искат да помогнат на участниците да се качат на професионална сцена, за да покажат своите умения пред жури, съставено от журналисти и влиятелни личности в шоубизнеса и музикалните среди.

Организатори на проявата са компанията Mr.Rock (Милена Славова) и домакините от Rock It със съдействието на Министерството на културата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички