Улица Нов живот: 20 години отвъд Димитър Воев


Улица Нов живот: 20 години отвъд Димитър Воев

7117

Събития, обединени с името "Улица Нов живот: 20 години отвъд Димитър Воев", ще почетат покойния бард от Нова Генерация с три тематични вечери в София на 26, 27 и 28 октомври. 

Проявата ще събере музиканти от различни поколения, които специално излизат заедно по повод 20 години от смъртта на твореца. За трети път ще бъде издадена книгата на Воев – "Поздрави от мен боговете".

Двайсет години след физическата раздяла с рок-поета и музиканта, от фондация "Димитър Воев – Нова Генерация" са подготвили концерти и пърформънси, за да покажат, че духът на бунта никога не умира, а заразява все повече нови хора.

Програмата стартира на Димитровден (26 октомври) с концерт в клуб "Три уши". Тогава на сцената ще излязат над 20 музиканти от Ксетка фон тейп, Ла Текст, С 300 зора, Bright Sight, Психобагажник, Бахур, The Barbarones (Барбароунс), Цветя и жени, Жълти стъкла, Тодор Стоянов (Ambient Anarchist), Trendafil & Chugra и други. Специален гост ще е Васил Гюров, който заедно с Димитър Воев е основател на група Кале през 1985.

На следващия ден (27 октомври) вдъхновението от Воев ще се пренесе в клуб Mixtape 5, където ще забият Ревю, Милена Бенд, Клас, Трендафил и Чугра (Воцек и Чугра), Емил Вълев (Виолетов Генерал), Мишо, Мони, Катя и Крис от Нова Генерация. В събитието ще се включат и други имена, имали досег с идеите на Митко Воев - Кольо Гилъна, Бичето и Babyface Clan, Gravity Co., БГ Бенд, Дони (Атлас), Бойко (Атлас), Voyvoda, Пролетарии, Мъртви поети, LVG, Илияна Бешкова и Розенкварц Експрес (Iliana & Rosenquarzexpress), Любо Малковски (Ер Малък).

Третото издание на книгата на Воев "Поздрави от мен боговете" ще бъде представено в театър "Сфумато" на 28 октомври. Тогава ще е и прожекцията на филма-концерт "Нова Генерация и приятели" от 1992 с автори Енил Енчев и Иво Христов. За музикалния съпровод на последната вечер от триадата, посветена на Воeв,ще се погрижат и Румен Спасов (китара) заедно с дуета Ша-Ша (6a-6a).

През същата седмица ще се проведат и други събития – изненада от организаторите, които ще бъдат анонсирани в последващи съобщения.

Настоящите и бъдещите почитатели и съмишленици на Митко Воев могат да закупят билет за вечерите от TixGate.com - билетът ще е на цена 12.00 лв. за всички събития в програмата, 8 лева за учащи. Посочената цена е само при условията на предварителна продажба.

Вход на място с билети, съответно: 

26 октомври - клуб "Три уши", вход на място: 5.00 лв.,
27 октомври – клуб "Микстейп" 5, вход на място: 15.00 лв.,
28 октомври – театър "Сфумато", вход на място: 6.00 лв.

Димитър Воев (1965-1992) е български поет, композитор, вокалист и музикант (баскитарист), най-известен като основател на култовата българска група Нова генерация от течението дарк уейв, създадена през 1987 и съществувала в различни състави до смъртта му през 1992. С текстовете си Воев налага т.н. Студена вълна като идейно направление, превръщайки в емблема на интроспективния рок бунт.

"Улица Нов живот - 20 години отвъд Димитър Воев" се организира от новоучредената фондация "Димитър Воев – Нова Генерация" съвместно с радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР по програма "Христо Ботев", столичния клуб Mixtape 5 ("Микстейп" 5), театрална работилница "Сфумато", сдружение за съвременно изкуство и култура "Ескимо", студио ДАУХАУС, галерия Fridge, фен-клуб Нова Генерация завинаги и epay.bg.

Още - на:

https://www.facebook.com/events/518114364881155/?ref=ts&fref=ts

https://www.tixgate.com/event/ulica-nov-juvot-20-godini-sled-voev/5/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички