Сигнал на национално турне


Сигнал на национално турне

6184

Една от най-обичаните групи у нас – Сигнал, ще изнесе концерт по повод Националния празник на България в Гоце Делчев.

С изявата си на 3 март, неделя, бандата стартира турне, посветено на 35-годишнината от нейното създаване. Рокаджиите събират своите почитатели в Дома на културата в 19.00 ч. Вход свободен.

Преди концерта ще бъде открит нов паметник на поета революционер Пейо Яворов в градския парк.

Акцент за юбилея на Сигнал безспорно е шоуто, което рокаджиите обещават в столичната зала "Арена Армеец". Единственото ясно за него засега е датата му - 20 ноември.

"Може би най-крупното нещо, което ще направим тази година, е насроченият за 20 ноември концерт в зала "Арена Армеец". Съвсем скоро ще презентираме официално идеята си. Концертът ще е по случай 35-годишнината от създаването на групата. Впрочем ако продължавам да съм толкова "луд" и да не знам умора, съпругата ми ще се окаже права, че съм втората Лили Иванова", обясни с усмивка Данчо Караджов наскоро.

"Ние обаче ще бъдем първите български рокаджии, които ще свирят на това място. Приели сме вече предизвикателството да го напълним", коментира фронтменът за MySound.bg.

Групата влезе в историята на родната поп и рок музика с няколко впечатляващи рекорда: над 6 000 концерта и продажби от над 500 000 екземпляра от албумите й.

Това е първата българска формация с официално турне в Италия (през лятото на 1989), нейно е и постижението за най-посещавано турне на български изпълнители в САЩ - концертите й минават пред препълнени зали в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон и Сан Франциско. За първи път в историята на родната музика българската диаспора във Великобритания изпълва прословутата зала "Астория" в Лондон отново за концерт на Сигнал.

Фронтменът на състава - Йордан (Данчо) Караджов, издаде първия си индивидуален албум - "Tакъв е животът" ("C`est la vie"), през 2012.

Както MySound.bg вече писа, ветеранът, който навърши 61 на 21 януари, е жури в новия музикален сезон на "Гласът на България".
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички