Иде Вълче време с ФСБ


Иде Вълче време с ФСБ

4773

Както е известно, легендарната група ФСБ ще изнесе рок спектакъл с мотото "Вълче време" в зала 1 на НДК на 27 март.

Въпреки известността на едноименния хит, музикантите вложиха допълнителен смисъл в наименованието на новата си концертна програма. Така след "Точката" отново предизвикаха предположения и тълкувания в медиите и сред феновете в социалната мрежа.

Тримата публикуваха във Фейсбук-страницата FSB послание към приятелите и почитателите си в акростих, който само няколко дни по-късно прозвуча изненадващо далновидно и уместно, предвид последвалите събития на протестите, изразяващи недоволство от социалната и политическа безизходица в България.

Време е да поставим в
Ъгъла
Лошите мисли и
Чувства и да погледнем напред.
Единствено
Вярата, че сме истински,
Разумни, силни и се обичаме
Е изход в тези вълчи времена.
Можем ли?!
Е, как да не можем... заедно!

Днес, Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев "рисуват" образа на времето със своята музика - актуална, значима, изпълнена с човешката позиция на трима българи, които искрено желаят да бъдем високо, високо, високо.

"Всеки трябва да прави това, което може най-добре. Ние можем да създаваме музика, да я изпълняваме пред хората, които имат необходимост от "глътка въздух" и духовност. И това правим. Рокът е един от гласовете на истината, неподправен и честен. Така ние спазваме обществения договор за споделените ценности. И се радваме на чистата енергия, която нашата публика ни връща!”, заявяват музикантите.

"Няма да превръщаме концерта в политическо събитие обаче, нашата цел е да предоставим на хората възможност да се насладят на музиката", казва Константин Цеков.

Сред песните, които ФСБ ще представи, има още многозначителни заглавия: "Последният човек", "Иде вятър", "Дневен сън", "Параграф", "Заспало зло под камък"... Ще ги разтълкуваме заедно от гледната точка на времето, в което живеем, с надежда за по-добро.

"Ето, специално "Иде вятър" носи посланието си вече 20 години", разяснява Косьо. "За разлика от по-акустичните ни концерти миналата година, сега сме заложили на здрав рок, а ще свирим и песни, които не са изпълнявани на живо досега." Такива са "Опит за летене" и "Заспало зло..." например. "Спектакълът всъщност е перафраза на концерта ни със симфоничния оркестър", допълва Цеков. Парчето, дала име на програмата - "Вълче време", е звучало досега само веднъж пред публика - през 2000, припомни той.

Дори и познатите песни ще бъдат представени в нов аранжимент. В репертоара са цели 22 парчета. Верни да концептуалния си подход, музикантите са се доверили на "Динакорд" за озвучаването, осветлението също ще е специално, стилизирано. "Но няма да е дискотечно", усмихва се китаристът Иван Лечев.

Билетите за новата концертна рок програма "Вълче време" на цена от 40 до 65 лв. - в мрежата на "Тикет Плюс", в "Дюкян Меломан", в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис".

Още - на:

http://fsb.bg и https://www.facebook.com/fsb.bg 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички