Правилната Грешка на Стела Петрова


Правилната Грешка на Стела Петрова

8671

Из личния ми туристически пътеводител в Стара Загора:

Град, като слънце. Със силно развита индустриална зона. Цените си ги бива. За мацките да не говорим. Лъскави, нагласени и всички с по един мобилен телефон, залепен за всяко ухо. Говорят предимно на "мйеко", ама се свиква. Дори ти става секси след 6-7 дена...

Блъскам този встъпителен инфо-атлас, защото днешната ни героиня също е от Стара Загора. Не съм гледал X-Factor, защото нямам телевизор, но съм се радвал на нейни клипчета в интернет. Виках си: "най-после се роди и българската Сюзън Вега или Танита Тикарам".

Е, време беше и онова просълзено девойче с кухарката да пусне официален сингъл и видео. И то се случи. Дами и господа: Стела Петрова!

Хубавото на видео-сингъл промоциите е, че са кратки, стегнати и безплатни. Кофтито е, че понякога закъсняват, ама за тази на Стела си има виновник и неговото име е ... Ники Кънчев. Защото Ники Кънчев е българският Хю Хефнър и ходи с около 25 жени. Без майтап!

Тъкмо да стартира промоцията на емоционалната симпатяга, и чичко "Стани Богат" я атакува в гримьорната с антуража си от около 25 девойчета, на които преподава някакви журналистики. Не че има нещо лошо, ама как пък старото палаво куче води клас само от мацки, а?:) После било гадно да си TV-Star...?

Когато час по-късно Стела Петрова най-после се добра до сцената и взе левичарската си китара, ситуацията взе да ми се нарежда. Екзотичната художничка... запълва ниша. Без да го осъзнава на този етап, може би. Залисани в хип-хоп бийтове, виещи вокодери и румънски диско-хаус, поп звездите в България съвсем отсвириха онази музикална плодова салата, превърнала имена като Трейси Чапмън в цели галактики.

"Price Tag" на Джеси Джей даде начало на краткото акустично шоу на Стела, за да покаже как точно започна нейната приказка в един телевизионен музикален формат от най-висока класа.

Напълно в реда на нещата, всичко продължи с мегахита на 1993 "What’s Up?" на "уан албум уондър" - чудото 4 Non Blondes. Но чак когато Стела Петрова запя, като трето финално парче в промо-сета, представяйки дебютния си сингъл "Mistake", ми светна, че тук някъде в тази страна, се разхожда новата Линда Пери. Баладите пак са на мода и това е не просто радост, ами пълно щастие.

Студио 5 аплодираше бурно насълзеното девойче, а в центъра се вихреше журито на Стела от "Фактора" – Мария Илиева.

Секунди след това дойдоха и минутите на маскирания Jeason Brad Lewis, режисьор на видеото към "Mistake". Изпълнителят-хамелеон, живеещ визуално като герой от комикс, обещал на Стела да ѝ снима видео някой ден и удържал на думата си. Дори трябвало самата изпълнителка да види клипа чак на промоцията в клуба, но тя не издържала и Джейсън (снощи в роля "Сайбър Зоро") бил принуден да ѝ го пусне в апартамента си. Последвал, разбира се, 40-минутен рев от щастие.

Заснемането на "Mistake" е осъществено от операторa Павлин Табашки, осветлението и довършителните работи са на Любомир Цанков. За постпродукцията и визуалните ефекти отговаря Матияс Адлер от Tangled Bank Studios, Германия.

Музикантите, записвали парчето, са: Александър Леков – бас, Николай Карагеоргиев – китара, Начо Господинов – барабани и Стела Петрова – китара и вокал.

След три завъртания на видеото и един мейкинг бонус, официално "Mistake" вече е в ротация. Дано това да е началото на една дълга и много успешна кариера на различната и харизматична Стела Петрова.

Ако не друго, то поне спретнатата Стара Загора го заслужава...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички