Трибют на Морфин и Приказки за пиано с Ясен Велчев в Back Stage


Трибют на Морфин и Приказки за пиано с Ясен Велчев в Back Stage

4827

Три нови интригуващи вечери предлага популярният столичен клуб Back Stage до края на тази седмица.

Първата от тях е на 12 юни (сряда), когато ще се изявят едни от най-атрактивните музиканти на родната сцена. Началото в 21.00 ще даде пианистът на група Тe - Ясен Велчев, който неведнъж е доказал, че може да напълни със съдържание определението one man show. Ясен Велчев мисли в музика, благодарение на редкия си талант той е в състояние да изсвири всичко, което премине през ума му, включително да спретне набързо рок, поп, джаз или друг аранжимент. Паралелно с умението да създава музика в реално време, Велчев е и един от най-интересните хора, на които може да попаднеш в нощна София, тоест - разчитай на всевъзможни истории в паузите и по някоя и друга забавна вметка по време на изпълненията. "Приказки за пиано" е нещо, което трябва да се чуе, защото е истинско предизвикателство да бъде описано, заричат се запознати.

Малко по-късно се включват певицата Нора Караиванова, която напоследък видяхме в българския състав на култовия бродуейски мюзикъл "Чикаго " и китаристът Бисер Иванов. От тях можеш да очакваш мелодично ар-ен-би и особено приятен поп-рок. По този напълно акустичен проект двамата работят в последните години. Както MySound.bg вече огласи, парчетата са авторски, а текстовете са написани от Нора, която борави с думите също толкова добре, колкото с гласа си.  

Веднага след индивидуалното изпълнение на Нора и Бисер сцената става територия и на певицата Преслава Пейчева и китариста Дарин Василев, също част от състава на група Те. Именно с тяхната почва настъпва кулминацията на вечерта, когато всички музиканти в голямата лайв нощ ще обединят талант, а резултатът ще бъдат сериозни импровизации и качествена музика.

Събитието във Facebook:
www.facebook.com/events/299303246870456

Друга група наши музиканти пък се е заела да спретне трибют на Morphine. Концертът е обявен от 22.00 ч. на 14 юни, петък. Бандата е в обичайния си състав: Иван Гатев (вокал и акустична китара), Димитър Бакърджиев (саксофон), Иво Иванов (бас) и Петър Александров (барабани). В траклиста влизат както задължителните парчета "Buena", "Like Swimming", "Cure For Pain", "Early To Bed", така и по-малко популярни парчета на триото.

Трибютът на Morphine се случва в Back Stage по покана на Легенда Крю, които стоят зад хип-хоп партитата с изцяло българска музика, стартирали през миналата есен. Това е първото събитие под знака Rock Edition, серия партита, които имат за цел да обърнат внимание на емблематични за стила групи.  

Morphine (на снимката) е единствена по рода си банда – мръсен алтърнатив блус-рок, изсвирен с двуструнен бас, дрезгав саксофон и джази барабани. Към това добавяш ироничните текстове и тежките вокали на покойния вече титан Mark Sandman и имаш всичко, което ти е нужно, та и повече. Пет албума събират голяма част от добрите парчета, появили се под знака Morphine – "Good" (1992), "Cure For Pain" (1993), "Yes" (1995), "Like Swimming" (1997) и "The Night" (2000).

Събитието във Facebook:
http://www.facebook.com/events/379048595535103

Vajarov & Paci Pac Pac - добре позната двойка от софийския нощен живот, обещава парти с много ню уейв, синти поп и електро. Купонът  започва в 22.00 ч. на 15 юни, събота.

Ако и за теб Depeche Mode са религия, то със сигурност сте от една порода. Голяма е вероятността да чуеш още банди и изпълнители като Crystal Castles, Monarchy, Ladytron, Cut Copy, The Cure, Robyn, Röyksopp, Ladytron, Róisín Murphy, Tiga, Mark Ronson.

Партито на Vajarov & Paci Pac Pac ще те остави с усещането за приятен ъндърграунд, обединил различни вкусове извън мейнстрийма, пък и е един от малкото начини да се почувстваш извън България като звук и публика без да напускаш центъра на София, уверяват организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички