Рок легендите от Босна Divlje Jagode за първи път в България


Рок легендите от Босна Divlje Jagode за първи път в България

4241

Една от най-великите рок групи на бивша Югославия - Divlje Jagode, ще свири за първи път у нас в своята 36-годишна история.

Това ще се случи на 19 юли във Видин в рамките на мотосъбор "Видин 2013", организиран от община Видин.

Концертът е обявен на новата модерна сцена, монтирана на площад "Бдинци" и закупена по проект на общината с пълен озвучителен и осветителен комплект. Тя се тества всеки ден от 24 май насам в поредица изяви от фестивала на изкуствата "Дунавски вълни". Всеки петък в рамките на партито "Сценична треска" се представят популярни български изпълнители, а честта да открият поредицата се падна на Рут Колева и Оги 23.

Съпорт на Divlje Jagode на 19 юли са момчетата от група Rare Breed (Рядка Порода). Ядрото на бандата е родено във Видин (Росен, Явор и Станчо). Към тях ще е и новият им басист Тони. Сетът на Рядка Порода ще е около час и в него за първи път на живо ще бъдат представени и новите песни, които са на български език.

Divlje Jagode са на поредното си балканско турне, след като през миналата година обикаляха далечна Австралия с успешни концерти в Мелбърн, Сидни и Брисбейн под мотото On The Road Again. Във Видин групата ще представи поредния си нов вокалист - Ливио Берак. Младокът нашумя в ТВ шоуто "Войната на бендовете" и ще има тежката задача да се пребори с незабравимите гласове на Ален Исламович и Младен ВойчичТифа, превърнали се в емблеми и с вокалите си в Bijelo Dugme през 80.

Разбира се, на първа линия ще е основателят на състава, неостаряващия китарист Сеад "Зеле" Липовача. Един от първите барабанисти на Divlje Jagode още от далечната 1981, Наско Будимлич, също е на линия в актуалната формация.

Очаква се във Видин шоуто на Divlje Jagode да е над 2 часа, ако се съди по досегашния сетлист на турнето, включващ 24-25 песни, сред които легендарните хитове "Аутостоп", "Све из ината", "Шейла", "Турски марш", "Криво йе море", "Како си топла и мила", "Кони", "Дивлйе ягоде", "Кап по кап" и "Мотори".

В репертоара на гостите е и най-новият им сингъл - баладата "Само да знаш".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички