Забавни, по-забавни, Bloodhound Gang!


Забавни, по-забавни, Bloodhound Gang!

8573

Едно шоу е брилянтно, когато премине на един дъх!

Е, това, снощното, на Bloodhound Gang, беше точно такова. Един от най-качествените лайфове на 2013 до момента!

..."One Hit Wonder" – определение за изпълнител, достигнал световна слава за кратко, с едно-единствено парче. Айде, най-много с едно и половина!

Реално, шашавата агитка Блъдхаунд Генг (Bloodhound Gang) (съкратено: БГ! Боже, сънародници?), би трябвало да влиза в тази категория "Всяко чудо за един хит". Поне според MTV! Ама, от друга страна, кой е виновен на MTV, че на практика почти спря да пуска музика някъде след появата на "The Bad Touch”?

Иначе, да! Това щуро видео май завинаги ще е емблемата на Bloodhound Gang. Нещо от сорта – "Тези са онези, дето се правят на маймуни в най-известното си парче!". Буквално и преносно!

За първия лайв на американците в България още се носят легенди, а от какъв зор са уринирали на сцената пред възмутени тунинговани манекенки, си остава една изтрещяла загадка.

Б.Г. за последните двайсетина години в цифри:

Пет албума, 1 топхит + още 15 полутопхита, петнайсетина музиканти, изредили се през формацията, и един Джими Поп в ролята на духовен водач. Поп е все пак, нали?

Обобщено – едни от многото движещи се на самата граница между ъндърграунда и комерса.

Защо в "Маймунарника"?
Защото мястото на "маймуните" е именно там! Много ясно!:)

***

Краят на месец юли 2013. София пустее плашещо. Аха, да се изравни с Припят (провери в "Гугъл"!). Възмутени контра-баби дяволито потриват ръчичики в очакване да закрият "Порк Пай" вовеки. Да им изсъхнат, дано!

В разгара на плажния сезон, на около 400-500 километра от столицата, от шумаците на Борисовата градина за норматив се появяват над 2 000 души, за да гледат може би най-забавното концертно шоу, правено в България през последните години.

27 минути трае подгряващото вилнеене на скейт бандата Piranha. За това време имам чувството, че изпраскват около 80 песни, а вокалистът Сашо Първанов към края на този минисет се тюхка, че са се събрали прекалено много хора, а той се бил пазарил с Марто от "Строежа" да са по-малко!?!? Леко луда работа, но пък групата забива шеметно. През песен-две отнякъде се появява различен нов вокалист, който пее припев-два и изчезва. Адски готин скейтърски хаос (чуй албума "Skate след смъртта"!) и "айде, чао"!

45 минути се гласи сцената за Блъдхаунд Генг, а в това време "Маймунарника" се пълни на макс с фенска маса, в която категорично липсват случайно попаднали елементи. Точно в девет и половина вечерта на една "чаршафна" мултимедия излиза надпис: "Здравейте, скапаняци!" и веселата американска чета изригва със смазващ саунд. Да, обещанията за кристален звук излязоха верни. Никога не съм чувал досега "Маймунарника" да звучи по този начин. Все едно си в закрит клуб със суперакустика. Е, има си значение! Удоволствието е свръх!

Оттук нататък стартира най-забавният 70-минутен лайв, който лично аз съм гледал някога. Трите стари кучета в бандата са толкова обиграни в лигавенето, че театрото им просто трябва да се види. Има и някакви нови пичове, които не са официални членове на групата, а се появяват на сцената за по някое китарно соло, но Джими Поп не им разрешава да свирят с лице към публиката, а само с гръб. Строг, но справедлив! При това с черна тениска с лика на Джъстин Бийбър и надпис "BelieB The Hype".

Надписите от мултимедията са все така изтрещели. Уж започват кротко с това, че "DJ Q-Ball е по-висок от Витоша!", после обясняват, че "Джими Поп не струва!" (публиката мощно реве "Оставка!"), а пиронът е при надписа "Джаред Хъселхоф хвана херпес от Сашка Васева!". Има заигравки с много хубавите български момичета и изключително грозните български мъже.

От публиката хвърчат чаши с бира, тениски, сутиени и какво ли не, а някак встрани от целия този бяс Блъдхаунд Генг цепят парче след парче и се оказва, че хич не са One-Hit Wonder. 2000 души пеят дума по дума и се забавляват от сърце с "Along Comes Mary", "Vagina", "Fire Water Burn", "Mama Say", "Scooter" и още толкова песни-веселушки за беснеене.

Стига се и до момента в който Джими Поп припомня за оня епично-скандален лайв в клуб "Дали" преди 6-7 години. Тогава мускулестото басище Джаред разкопчава панталона си и всичко живо замръзва в очакване да се случват "мръсотии". От цепките на Хъселхоф обаче този път излиза един изкуствен пенис, а Джими Поп му го издърпва и започва да го ползва като мобилен телефон, за да поръча две големи пици. После Джаред си връща "органа" и си го закрепва на челото, като някакъв порно-еднорог и така праска половин парче на баса. Минути след това пиците пристигат и Блъдхаунд Генг започват да ядат на сцената, да се наливат с бира и всичко каквото става за пиене (включително и немски ликьор).

В един момент изобщо не можеш да схванеш какво се случва. Джими Поп жонглира с три ябълки и ги яде една след друга. Който не се тъпче с пица или бира, свири нещо по-малко. DJ Q-Ball си слага сутиени на главата, облича тениски, хвърлени от публиката ... изобщо пълен фън. Няма НЕнахилен човек в "Маймунарника" в това време. А Блъдхаунд Генг на 60-тата минута се изпаряват от сцената и десетина минути ги няма никакви, а още не са правили "онази с маймуните".

Логично излизат на бис, лигавят се още няколко минути, преди да сринат "Маймунарника” с диско продукцията "The Bad Touch". А финалът ... той е епичен! Мистър Хъселхоф оставя баса и се съблича чисто гол. Подплатата на панталоните му се оказва българското знаме, а на члена му е увито шалче с трикольора!? За моралистите – скандално, за над 2 000 развеселени над нормата фенове – епично! А за финалната визия на мултимедията да споменавам ли? ... Лицето на Пеевски, което се превръща в прасе!

...И долу ръцете от "Маймунарника"! Там хората са усмихнати!

Прекрасен концерт на БГ!

Снимки на Албена Цолова-Бета - в секцията "Галерия".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички