Проектът Polifoniks в една акустична вечер на съзвучията


Проектът Polifoniks в една акустична вечер на съзвучията

4373

В деня, през който думата "мартеница" се споменаваше по-често от ударите на сърцето, един нов музикален проект стартира от сцената на Sofia Live Club.

Polifoniks е името на новата брилянта колаборация между певицата Поли Генова и легендата от ФСБКонстантин Цеков, плюс трите прелести от женското вокално трио ЛаТиДа. Специални гости в извънакустичната част – Юри Божинов от група ПИФ (бас) и Георги Марков (барабани). Мегаспециален гост в новия хит "Нека с теб" е Дичо Христов, разбира се.

Красивият спектакъл, озаглавен "Една незабравима акустична вечер на съзвучията", протече протече в два сета от по 55 минути, предимно на свещи и малко пушек от машина. Над всичко бяха кристалните вокали на Поли, Деси, Яна, Бети и Косьо, които при разкошния саунд на клуба просто заместваха поне дузина музикални инструменти.

Солистите се сменяха през 3-4 песни, звучаха хитове на ФСБ, Поли Генова и ЛаТиДа, както и няколко кавъра - абсолютни изненади. Като например великата "Don’t Give Up" на Питър Гейбриъл и Кейт Буш (дует между Косьо и Поли) и супервисоката летва "Don’t Stop Me Now" на Queen, в която Генова покори самия Мъркюри.

"Опит за летене", "Игра на въже" (вокали ЛаТиДа), "А там не бяхме" (Константин Цеков) и "Високо" (Поли Генова) бяха акустичните версии на ФСБ. За бонус – кавъри на Адел, Джексън и Майкъл Джексън ("Man In The Mirror", изпълнена от ЛаТиДа), плюс всички хитове на Поли: "1, 2, 3", "Солени дни", "Две", "За нас", "На инат" и "One Lifetime Is Not Enough" (на бис).

Като втори бис изпълнителите повториха актуалния хит "Нека с теб", но тъй като Дичо беше отпрашил вече след триминутната си изява, се наложи да го замени вокално Яна Балева от ЛаТиДа. Между другото свирепият зевзек Юри Божинов  незнайно защо е прекръстил вокалното трио ... на Angry Birds, че дори и лукав бекграунд на видеостената им беше спретнал!? А девойчетата са толкова кротки, усмихнати и добрички! Все пак получи му се на басиста.

70 минути след полунощ приключи този много качествен и стилен концерт, а Поли Генова обеща, че това е само началото от серия изяви на тази прекрасна формация пред публика.

Партньор на първомартенската премиера на проекта Polifoniks беше сдружението на "Деца с онкохематологични заболявания", което продаваше мартеници по време на събитието, събирайки средства за изграждане на първия в България възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички