Фюжън TM преди Великден в Sofia Live Club


Фюжън TM преди Великден в Sofia Live Club

3325

TM Stevens пристига с бандата Shocka Zooloo и специалните им гости Twin Dragons за концерт в Sofia Live Club на 17 април.

Умението и вещината на TM Stevens като басист са легендарни. Блестяща фигура сред днешните бас китаристи, той има невероятна енергия, смайващо сценично присъствие и с лекота знае как да спечели публиката само за няколко минути.

Неговият див, но мелодичен бас стил е уникален, подобно харизматичната му личност. Вдаден в специалния си саунд - микс от хеви метъл, фънк и джаз, виртуозът гъвкаво се изявява като продуцент, автор на песни, композитор на филмова музика, певец и инструменталист.

TM Stevens изкарва ранните си години като музикант на свободна практика, създаващ рекламни клипове, както и записващ с други артисти. Ставайки добре познат като стабилен и креативен музикант, ТМ свири дори с несравнимия Майлс Дейвис. И до днес феновете говорят с почти религиозно благоговение за изпълнението на ТМ преди години на джаз фестивала в Монтрьо с One Truth Band и Mahavishu на John Mc Laughin.

Богатите и тежки вокали, запазена марка за ТМ, се появяват благодарение на настояването на Джеймс Браун той не само да свири на бас, но и да пее при записите на албума му "Gravity". Неподражаемият глас на ТМ е основният на заден план, освен този на г-н Браун в разбиващия хит "Living In America". Това е и началото на много години сесии и продукции за TM с някои от най-добрите артисти в света.

Неговата екстравагантност, съчетана с нежност  и в унисон с голяма доза фънк, се обогатява през годините в съвместната работа с отличените и печелили награди титани Steve Vai, Whitney Houston, Cindy Lauper, Little Steven, Tina Turner, Little Richard, Stevie Wonder и Billy Joel. Бивш член на Thе Pretenders, ТМ свири в платинения албум "Get Close". Той също така продуцира и обработва материала в диска "Black Night - Tribute Тo Deep Purple According Тo New York", в който участват знаменитият Yngwie Malmsteen, както и членовете на Living Color и Bernie Worrell (P-Funk).

ТМ е човекът, който допринася за завладяващото груув звучене в мейнстрийм класиката на Рей Чарлс "Unchain Мy Heart", интерпретирана от Джо Кокър. Заедно с Narada "Michael" Walden композира и първия си хит, влязъл в класацията в "Билборд" - "I Shoulda Loved Ya".

Той успешно балансира кариерата си на соло изпълнител, докато продължава да работи с други артисти, когато програмата му го позволява. Като лидер на група, ТМ обикаля Европа всяка година, посещавайки Азия и Китай с музиканти като Cindy Blackman (Lenny Kravitz и Santana), Divinity (Beyonce и Victor Wooten), Delmar Brown (Sting и Jaco Pastorious), John Blackwell (Prince и Justin Timberlake) и Kat Dyson (Prince).

Турира като с изпълнителите Jean Paul Bourelly, The Headhunters, Carl Palmer (Emerson, Lake Аnd Palmer), Vanilla Fudge, Pat Travers и Carmine Appice. Скоро TM обедини сили на сцената с Bootsy Collins, възпитаник на Джеймс Браун и колегата майстор басист Victor Wooten във Frankfurt Musikmesse и шоуто NAMM.

ТМ продължава да се развива като артист, който отказва да лежи на успехите и лаврите от миналото и се фокусира върху това да се движи все напред в бъдещето.

Билетите за концерта, организиран от BGTSC, се продават в мрежата на Eventim в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на "Пикадили", Germanos, Technopoilis, OMV, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината, както и онлайн на www.eventim.bg

Пропуските са на цена от 27 лева, а при налични в деня на концерта, както и на място, ще струват 35 лв. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички