Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Грандиозен успех на Мистерията Еньовден в три последователни дни


Грандиозен успех на Мистерията Еньовден в три последователни дни

4395

"Мистерията Еньовден" се оказа най-предпочитаното културно събитие в София през изминалата седмица.

Както MySound.bg нееднократно информира, спектакълът бе поставен в зала 1 на НДК на 8,9 и 10 април.

Повече от 2 часа продължи всяко едно от представленията и публиката въодушевено аплодира хореографа и сценарист на шоуто Нешка Робева, всички танцьори, музиканти и солисти.

Запомнящият се глас на българския актьор Васил Михайлов даде начало на "Мистерията" със своя разказ на странник, объркан от напрегнатото съвремие. Вперил поглед в настоящето, той си спомня за миналото и ни пренася назад във времето. Хард рок звученето и взривяващият глас на Звезди от Ахат и песента "Дървото" подсилиха ефекта на забързаното и унищожително съвремие. Силното ръмжене на появяващи се мотори на сцената успя всеки път да прикове вниманието на зрителите. Солистите Анета Авакян, Боряна Гинева, Стилян Ранджев, Димитър Василев, Мартин Дойчев и трупата на танцьорите от Нешанъл Арт разказват с магията на танца легендата за най-дългия ден в годината - Еньовден. За финал идва и заветът към младите хора, който гласи: "Всичко, което се очаква от вас, е да се учите, да се влюбите, да си изберете професия и да раждате децата си тук - в България".

През последния ден на спектакъла специални гости бяха и жителите на село Ресен, област Велико Търново. Те се включиха в инициативата "Преокрий традициите", като всички облякоха народни носии и прекараха цял ден на работните си места, облечени в тях. Така показаха своята подкрепа към българския дух и култура. С огромна радост и усмивка всички те изгледаха представлението и подариха подготвена от тях погача на целия екип на шоуто.

На 10 април приключи част от кампанията "Преоткрий традициите", която продължи един месец и чиято основна цел бе да накара българите да помнят корените си, да се гордеят с бита и традициите на народа си и с това, че всички ние сме българи и носим българския дух в себе си. В инициативата се включиха много български граждани и известни личности, които облякоха българска носия или автентична част от нея. Всички популярни лица на кампанията: водещата на прогнозата за времето по Нова ТВ - Никол Станкулова, водещият на предаването "Преди обед" по bTV и актьор - Сашо Кадиев, българската надежда в сноуборда - Александра Жекова, изпълнителят - Любо Киров, водещите на "По света и у нас" по БНТ1 - Георги Любенов и Аделина Радева, и не на последно място водещата на "Голият обяд" в ефира на Z-Rock - Елена Розберг, присъстваха в публиката и се насладиха на спектакъла. Продуцентите и организаторите на проекта "Мистерията Еньовден" съвсем скоро ще съобщят следващия етап на кампанията.

Повече от 25 музиканти и изпълнители, доказали се професионалисти в своята област, се изявиха в шоуто. Младите рок вокалисти Момчил Степанов, Теодор Койчинов и Христо Младенов се присъединиха към рок бенда в съставе: Димитър Семов – барабани, Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков –  бас и Милен Кукошаров – клавир.

Музикалният съпровод бе подкрепен от един от най-добрите изпълнители на кавал - Костадин Генчев, изградилите своето име Петьо Костадинов – гайда, Димитър Христов – тамбура, Петър Митов – тъпан, Христина Белева – гъдулка, Петър Миланов – контрабас и Орлин Цветанов – цигулка. Евелина Методиева, Александра Василева, Сибина Раденкова, Катя Гигова, Росица Стефанова, Виктор Томанов, Димитър Лукарски и Хюсеин Мердан изпълняват фолклорните вокални партии.

Специално участие в мащабния проект вземат певиците Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, хард рок изпълнителят Звездомир  КеремидчиевЗвезди, и рап  формация Хората от гетото. Креативен музикален продуцент на цялата музика на спектакъла е Алекс Нушев, който успява майсторски да сработи живото изпълнение на народните изпълнители, рок бенда и всички солисти.

Изяществото на танцовото изкуство представят танцьорите от трупата на Нешка РобеваНешанъл Арт, едни от най-добрите ни състезатели по спортна гимнастика, брейк формация X-Energy Сrew и танцьорът Метин Енимехмедов.

Програмата на спектакъла продължава с представление в античния театър на Пловдив от 21.00 ч. на 30 май.

Билети - в мрежата на TicketPro и Eventim, както и онлайн на http://www.ticketpro.bg/jnp/home/index.html и http://www.eventim.bg/bg/.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички