Тени Омеде подкрепя талантите на Варна с концерт


Тени Омеде подкрепя талантите на Варна с концерт

3464

Нигериецът Тени Омеде, който прие България за своя втора родина, ще подкрепи откривателите на таланти -  вокално студио Angel Voices, със специален концерт в Икономическия университет във Варна от 18.30 часа на 15 април (вторник).

Изпълнителят е единственият артист у нас, взел участие и класирал се високо в цели 4 риалити формата - "Евровизия", Music Idol, "България търси талант" и "Гласът на България".

Вокално студио Angel Voices е създадено през 2001 от вокалния педагог Атанаска Липчева като целта му е откриване на талантливи певци, а участниците в него са на възраст от 4 до 30 години. Възпитаниците му са се изявявали в концерти и конкурси на градско, национално и международно ниво. Самият Тени Омеде е един от най-изявените артисти, асоциирани със студиото, така че това е и една от причините той да събира приятели и хора, които обичат музиката на концерта си.

Изпълнителят издаде ар-ен-би баладата "Runaway" за Деня на влюбените (Виж клипа ТУК), а "Day By Day" стана една от най-пусканите песни в морските клубове миналата година заради модерния си бийт и вокали на английски език.

Тени Омеде живее в България от 2005. У нас пристига с намерението да стане счетоводител, преди да се отдаде изцяло на правенето на музика – нещо, с което се е занимавал още в родината си като част от бандата Distinct – 5IVE. Освен че се класира успешно във всички основни риалити формати, нигериецът има завидни успехи на световната музикална сцена – през 2011 година неговата съвместна песен с Теди Славчева "Corruption", спечели международен конкурс за борба с корупцията, представяйки страната ни в Кения.

Както MySound.bg писа, двамата започват да пеят именно във вокално студио Angel Voices, където развиват своите певчески качества и постепено се оформят като дует.

Последвалият албум "The World" получи глобално разпространение в интернет и се продава особено успешно в цяла Африка.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички